Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Banchet de stat spectaculos la Palatul Buckingham, în cinstea preşedintelui sud-coreean. Cum a arătat meniul oaspeților FOTO

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au participat la un banchet de stat organizat la Palatul Buckingham în onoarea preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol și a soției sale.  

În discursul regelui Charles de la banchet, acesta a lăudat „capacitatea remarcabilă a culturii sud-coreene de a captiva imaginaţia", deşi a recunoscut că nu prea ştie „ceea ce s-ar putea numi Gangnam Style", conform BBC.

În timpul vizitei preşedintelui american Joe Biden, liderul sud-coreean a cântat „American Pie". Acest lucru nu s-a întâmplat în schimb și la Buckingham. În schimb, președintele Yoon a menționat că, în tinerețe, asculta „Beatles, Queen şi Elton John”.

Vizita de stat și primirea pe covorul roşu a președintelui Yoon și a soției sale reprezintă pentru Coreea de Sud un semn de respect faţă de un aliat şi un partener comercial important, dintr-o regiune în care există tensiuni.

La banchetul de stat organizat în sala de bal a Palatului Buckingham, oaspeţii sud-coreeni au fost întâmpinaţi de Rege, Regină, de Prinţul şi de Prinţesa de Wales şi de prim-ministrul Rishi Sunak.

Citește și
corgi
Omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a. Zeci de căței din rasa corgi s-au strâns în fața palatului Buckingham

Membrii trupei de K-pop Blackpink s-au numărat printre invitaţii dineului de la Buckingham.

Lordul Cameron a stat la câteva locuri de Prinţesa Anne. De asemenea, liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, şi liderul Partidului Liberal-Democrat, Ed Davey, s-au numărat printre invitaţi.

Aranjamentele au fost unele elaborate. Fiecare oaspete a avut la masă câte şase pahare de vin diferite şi un ansamblu de tacâmuri de argint aurit.

Meniul, scris în franceză, a inclus ouă poşate, fazan şi o îngheţată de mango.

În materie de vinuri, oaspeții au servit Château Mouton-Rothschild din 1989 şi Camel Valley din Cornwall.

La aceste ocazii opulente, diplomaţia este servită cu mese rafinate. Organizatorii de la Buckingham folosesc pentru astfel de cine festive un serviciu de masă din secolul al XIX-lea cu peste 4.000 de piese.

Aranjamentele de masă sunt la fel de precise şi simetrice ca şi parada militară care l-a întâmpinat pe preşedinte - fiecare invitat având un tacâm de 46 cm.

Fiecare oaspete a avut o plăcuţă cu numele pe locul său. Pentru unii invitați au fost trecute doar titlurile - cum ar fi pentru prim-ministru şi ministrul de externe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult