Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertisment pentru UE: ”Putem avea o criză inimaginabilă!”

Mai mulți europarlamentari se tem că un nou focar de coronavirus ar putea apărea în Grecia, în taberele de refugiați.

 

UE este somată să evacueze taberele de pe cele cinci insule aflate în apropiere de coasta Turciei. Aici, se găsesc în prezent aproximativ 42.000 de persoane.

Capacitatea a fost depășită de șase ori, scrie The Guardian. Un prim caz de coronavirus pe insule a fost descoperit în această lună la o femeie din Lesbos. Luni, a fost testat pozitiv și un bărbat sosit din Thailanda.

Oficialii europeni din Comitetul pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne au solicitat măsuri urgente pentru ”a salva multe vieți”.

Aceștia se tem că virsul se va răspândi cu o mare rapiditate, dacă va ajunge în interiorul taberelor, din cauza condițiilor precare de igienă, mai scrie The Guardian.

Citește și
barbat linge alimente
Un american s-a filmat în timp ce lingea mai multe ambalaje dintr-un supermarket

”Acolo, nu e nicio șansă de izolare sau distanțare socială”, a spus socialistul spaniol, Fernando Lopez Aguilar, cel care conduce Comitetul.

Pe insula Lesbos, sunt disponibile doar șase paturi la terapie intensivă, atât pentru rezidenți, cât și pentru cei care solicită azil, se mai subliniază în scrisoarea trimisă de comisarii europeni.

Pe Lesbos, tabăra Moria găzduiește 20.000 de oameni, desi avea pregătite doar 2.200 de locuri.

”Este o urgență, se poate transforma în ceva inimaginabil”, au mai scris oficialii UE, care solicită evacuarea prioritară pentru persoanele de peste 60 de ani.

Un purtător de cuvânt al Uniunii Europene a spus că autoritățile din Grecia au luat primele măsuri: persoanele care sosesc în tabere sunt supuse unui control de temperatură, suspendarea vizitelor, curățarea zonelor comune și stabilirea unor zone de carantină și zone de recuperare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult