Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul Rusiei după ce trupele Israelului au lansat raiduri terestre în Liban. Ce îi cere Moscova lui Netanyahu

Rusia cere Israelului să retragă trupele din Liban și avertizează că atacul va duce la o nouă escaladare a violenței în Orientul Mijlociu.

Israelul a declarat că unități de comando și parașutiști au lansat raiduri în Liban, marți dimineață, ca parte a unei incursiuni terestre „limitate”, în timp ce Hezbollah, susținută de Iran, a lansat un baraj de rachete în Israel, afirmând că a vizat o bază de informații IDF de lângă Herzliya, în centrul Israelului.

„Rusia condamnă ferm atacul asupra Libanului și face apel la autoritățile israeliene să înceteze imediat ostilitățile, să-și retragă trupele de pe teritoriul libanez și să se angajeze într-o căutare reală a unor modalități pașnice de soluționare a conflictului din Orientul Mijlociu”, afirmă Ministerul rus de Externe, potrivit Times of Israel.

Netanyahu: „Ne luptăm pentru propria existență”

Mai mult, aviația israeliană a continuat să bombardeze ținte ale grupării Hezbollah din suburbiile Beirutului, în timp ce forțele terestre au pătruns în satele de la granița cu Libanul.

Misiunea lor este să elimine orice „amenințare imediată” la adresa comunităților din nordul Israelului, potrivit anunțului făcut de armată.

Citește și
beirut
Analiză: Lovitura Israelului asupra liderului Hezbollah este o escaladare alarmantă a conflictului

Operațiunea terestră a fost pregătită în ultimele luni și a primit în noaptea de luni spre marți aprobarea conducerii politice. Ore bune, mișcarea trupelor a fost ținută secret, în timp ce armata a cerut populației să nu răspândească „zvonuri iresponsabile”.

Asta după ce, în ultimele patru zile, blindatele israeliene s-au strâns la frontiera cu Libanul în așteptarea ordinului de a trece granița.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: ”Trăim momente de răscruce. Suntem în fața unor realizări istorice, dar, în același timp, ne confruntăm cu provocări uriașe. Ne luptăm pentru propria existență.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult