Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile elene au emis ordin de evacuare a locuitorilor de la periferia a doua oraşe din centrul Greciei | GALERIE FOTO

Autorităţile elene au ordonat, miercuri, evacuarea locuitorilor de la periferia a doua oraşe din centrul Greciei, Volos şi Lamia, unde noi incendii au izbucnit în cursul zilei.

Potrivit serviciilor de urgenţă, flăcările s-au apropiat de Volos (85.000 de locuitori), în timp ce un incendiu a izbucnit la periferia oraşului Lamia (60.000 de locuitori), relatează AFP, citată de Agerpres.

„Incendiul a ajuns în zona industrială din Volos, a fost emis un ordin de evacuare”, a declarat pentru postul de televiziune ERT guvernatorul regiunii Tesalia, Costas Agorastos, precizând că bate un vânt "fierbinte de nord-vest, foarte periculos pentru incendii".

„Dacă vântul nu se opreşte, vom avea mari probleme”, a avertizat el.

Ordine de evacuare au fost emise pentru cinci sate şi comunităţi din apropiere de Volos şi pentru alte trei din jurul oraşului Lamia, le-a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Ioannis Artopios, jurnaliştilor la Atena.

Citește și
Greci
Pompierii români, primiți cu aplauze de greci. Eforturile salvatorilor par în zadar: flăcările se reaprind în câteva ore

„Astăzi este cea mai dificilă zi a verii”, a adăugat el, precizând că echipele de pompieri se luptă cu 90 de incendii miercuri, dintre care 61 care au izbucnit în ultimele 24 de ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult