Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile din Coreea de Nord anunţă 2 milioane de cazuri de "febră", la o săptămână după confirmarea primului caz de Covid

Coreea de Nord a înregistrat aproape două milioane de cazuri de "febră", la o săptămână de la anunţul oficial privind primul caz de Covid-19 în această ţară, informează dpa, citată de Agerpres.

Alte 262.000 de persoane cu simptome febrile au fost înregistrate miercuri, a anunțat presa oficială nord-coreeană.

Numărul total până acum se ridică la aproape două milioane, dintre care 1,2 milioane de persoane deja ar fi vindecate, potrivit presei oficiale nord-coreene.

Numărul deceselor a crescut la 63. Coreea de Nord are aproape 26 de milioane de locuitori.

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de suficiente capacităţi de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de Covid-19, de aceea raportează în schimb cazuri de "febră".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) presupune că nu există încă un program de vaccinare la nivel naţional în ţara care este aproape izolată de restul lumii.

Citește și
Kim Jong Un
Pandemia Covid-19 a început „oficial” și în Coreea de Nord. Țara nu are vaccin, sunt probleme cu rezervele de medicamente

Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de Covid-19 pe 12 mai.

Regimul nord-coreean a urmat o strategie zero-Covid în ultimii doi ani şi şi-a închis graniţele la începutul pandemiei pentru a preveni pătrunderea virusului în ţară.

Guvernul a impus în prezent un lockdown la nivel naţional pentru a încetini răspândirea şi a lansat campanii de informare avertizând populaţia despre pericolele variantei Omicron şi oferind sfaturi de tratament şi reguli pentru evitarea infectării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult