Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atacatorul lui Donald Trump a fost identificat. Cine este și cine l-a văzut în momentul în care a tras | FOTO

Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Donald Trump este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, potrivit unei declaraţii a FBI. El era înregistrat ca alegător al Partidului Republican, conform presei americane.

"FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă şi în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI", se arată în mesajul FBI, potrivit News.ro.

Un martor intervievat de o echipă BBC a explicat că se afla în afara perimetrului şi a văzut un bărbat înarmat cu o puşcă târându-se pe acoperiş la câteva minute după ce Trump şi-a început discursul. El a indicat poliţiei bărbatul înarmat, întrebându-se de ce Trump îşi continua discursul. "L-am arătat poliţiei, am spus Hei, e un tip pe acoperiş cu o puşcă... şi poliţia nu ştia ce se întâmplă".

În ciuda intervenţiei rapide a Serviciului Secret, observatorii se întreabă cum un acoperiş atât de aproape de eveniment a putut fi lăsat nesupravegheat. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a declarat că Congresul va audia oficialii de securitate şi FBI.

Procurorul general Merrick Garland a anunţat că Departamentul de Justiţie va "desfăşura toate resursele disponibile pentru a finaliza această anchetă". "Inima mea este alături de fostul preşedinte, de cei răniţi şi de familia trecătorului ucis în acest atac îngrozitor", a adăugat el.

Citește și
donald trump impuscat
Ce le-a cerut Donald Trump, aflat în șoc, agenților din Secret Service imediat după ce a fost împușcat: „Lăsați-mă să-i iau!”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult