Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru morţi şi 14 răniţi într-un atac terorist asupra sediului unei companii de apărare lângă Ankara. FOTO&VIDEO

Patru persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite într-un atac asupra sediului unei companii din industria de apărare a Turciei, lângă capitala Ankara, a anunţat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează dpa.

Update: Ministrul de interne Ali Yerlikaya a revizuit bilanţul anterior de „trei martiri”, confirmând că patru persoane au fost ucise şi că „trei dintre cei (14) răniţi se află în stare critică".

Termenul "martir" este folosit în general pentru a anunţa moartea soldaţilor sau a victimelor actelor violente.

Doi „terorişti” au fost „neutralizaţi”, a adăugat Yerlikaya, promiţând să continue lupta împotriva terorismului.

„Condamn acest atac terorist atroce", a spus Erdogan, în marja summitului BRICS de la Kazan, în Rusia.

Citește și
7 octombrie 2023 israel hamas
Un an de război în Gaza, în imagini. Cum s-a ajuns la masacrul de pe 7 octombrie 2023 | GALERIE FOTO

Update: Din primele informații se pare că un vehicul ar fi fost detonat chiar la intrarea în uzină. Momentul a fost surprins de la distanță de câțiva martori. Pe filmări se aud și mai multe focuri de arme. Potrivit presei din Turcia ar fi avut loc și un schimb de focuri între atacatori și personalul de securitate al uzinei. Forțe de securitate, pompieri și echipaje medicale au fost trimise de urgență în zonă.

Știrea inițială: Ministrul de interne al țării, Ali Yerlikaya: „Din păcate, avem trei martiri și persoane rănite”, potrivit BBC.

Primele imagini difuzate de canalul de televiziune NTV au arătat un nor mare de fum în fața intrării companiei Turkish Aerospace Industries (TAI), situată la aproximativ 40 km de capitală.

Potrivit presei locale, s-au auzit focuri de armă.

Explozia ar fi avut loc în jurul orei de schimbare a turelor, iar personalul a trebuit să fie direcționat către adăposturi. Nu este clar câte persoane sunt implicate în atac.

Unele publicații au difuzat o fotografie care ar arăta un suspect trecând peste un turnichet și intrând în clădire cu o armă.

Primarul metropolei Ankara, Mansur Yavas, a spus într-o declarație de presă că este „profund întristat” de această veste.

„Doresc mila lui Dumnezeu pentru martirii noștri și o recuperare rapidă pentru răniții noștri. Condamnăm terorismul. Condoleanțele mele.”

TAI este un actor-cheie în industria aerospațială din Turcia, proiectând, dezvoltând și producând diverse aeronave pentru uz comercial și militar.

Explozia a avut loc în timp ce la Istanbul se desfășura în această săptămână un important târg comercial pentru industria de apărare și industria aerospațială

„Tocmai am vorbit cu (preşedintele turc) Erdogan despre atacul terorist de la Ankara. Mesajul meu a fost clar: NATO stă alături de Turcia", a scris oficialul olandez pe contul său de X.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a transmis miercuri condoleanţe omologului său turc Recep Tayyip Erdogan după atacul sângeros comis în apropiere de Ankara.

„Condamnăm orice astfel de act, oricare ar fi motivaţiile sale", a spus Putin în prezenţa liderul turc, în marja summitului BRICS.

Conform unui canal privat de televiziune, focuri de armă au continuat să se audă după o explozie produsă în jurul orei locale 16:00 (13:00 GMT) şi au încetat în jurul orei 17:30 (14:30 GMT), la sediul companiei aflate la circa 40 de km de Ankara.

Un alt canal de televiziune, Habertürk, a informat că au fost luaţi "ostatici", fără a oferi alte detalii.

Ministerul turc al Justiţiei a anunţat deschiderea unei anchete.

Atacul nu a fost încă revendicat.

Potrivit NTV, ar fi fost vorba despre un atac sinucigaş, un "grup de terorişti" ajungând în faţa intrării în clădire, iar unul dintre ei ar fi detonat un dispozitiv exploziv pe care l-ar fi avut asupra sa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult