Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac de amploare al Ucrainei. Cel puțin 25 de oameni au fost uciși în Donețk. Rusia denunţă un "act terorist barbar"

Your browser doesn't support HTML5 video.

25 au fost ucise şi 20 rănite, după ce forţele ucrainene au bombardat oraşul Doneţk din estul Ucrainei, a declarat duminică Denis Pușilin, șeful regiunii numit de Rusia, scrie Reuters.  

Puşilin a declarat că oraşul a fost bombardat de artileria ucraineană. 

Fotografiile şi înregistrările video realizate de Reuters la faţa locului arată oameni plângând, unii dintre ei spunând că şi-au pierdut rudele, şi cadavre zăcând pe zăpada îmbibată cu sânge din apropierea uneia dintre pieţele din oraş.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei cu privire la acest incident. Potrivit lui Alexei Kulemzin, primarul orașului instalat de ruși, forțele ucrainene au bombardat o zonă aglomerată în care se află magazine și o piață.

El a declarat că serviciile de urgență lucrează la fața locului și că specialiștii încearcă, de asemenea, să colecteze fragmente din armele folosite în atac.

Citește și
pisici
Povestea celor două pisici de pe frontul din Donețk. „Să vedem dacă vor reuși ele să readucă ordinea”

Donețk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia a pretins că le-a anexat anul trecut, într-o acțiune condamnată ca fiind ilegală de majoritatea țărilor în cadrul Adunării Generale a ONU. Ea nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni.

Rusia denunţă un "act terorist barbar"

Rusia a denunţat duminică lovitura aeriană ucraineană asupra unei pieţe din oraşul Doneţk, estul Ucrainei, care s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 20 de răniţi", drept un "act terorist barbar" care arată "necesitatea de a atinge toate obiectivele" asaltului în Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Regimul neo-nazist de la Kiev, susţinut de Statele Unite şi aliaţii lor, a comis încă o dată "un act terorist barbar împotriva populaţiei civile din Rusia", a declarat Ministerul rus de Externe, potrivit unui comunicat.

Doneţk este una din cele patru regiuni pe care Rusia le-a anexat în septembrie 2022 - celelalte fiind Lugansk (est), Zaporojie şi Herson (sud) -, dar pe care le controlează doar parţial.

Ministerul rus al Apărării a revendicat pe de altă parte duminică "eliberarea" unei localităţi din Harkov, tot în estul Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult