Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac cu zeci de drone iraniene asupra Kievului. A fost lovit un punct critic de infrastructură

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost ţinta unui nou atac cu drone, luni dimineaţă, au anunţat autorităţile locale, potrivit AP.

Cele mai recente atacuri ale forţelor ruse au lovit, luni dimineaţă, infrastructura esenţială din interiorul capitalei ucrainene şi din jurul acesteia, au anunţat autorităţile ucrainene, care au precizat că sistemele de apărare aeriană au distrus aproximativ 15 dintre cele 20 de drone îndreptate spre Kiev, informează Reuters.

Informaţii preliminare furnizate de primarul Kievului, Vitali Kliciko, arată că atacurile de luni dimineaţă contra capitalei ucrainene nu s-au soldat cu decese sau persoane rănite.

''În urma atacurilor asupra capitalei a fost avariată infrastructura esenţială'', a scris Kliciko pe aplicaţia Telegram.

Rusia a folosit 35 de drone iraniene

Citește și
Emmanuel Macron
Macron vrea să-i ceară lui Putin o încetare a atacurilor şi bombardamentelor cu drone

Atacurile au vizat în special cartierele Solomianski (vest) şi Şevcenkivski (centru).

Cartierul Solomainski este unul extrem de aglomerat, unde se află o gară şi unul dintre cele două aeroporturi ale Kievului.

În total, Rusia a folosit aproximativ 35 de drone Shehed, de fabricaţie iraniană, în atacurile lansate luni împotriva Ucrainei, dintre care 30 au fost distruse, au anunţat forţele aeriene ucrainene.

Acestea au precizat că dronele au fost lansate de pe malul estic al Mării Azov.

 

Sirenele aeriene s-au auzit aproape întreaga noapte în Kiev şi în jurul oraşului, atacurile ruse încheindu-se în jurul orei locale 07:50 (05:50 GMT).

Ucraina se pregătește pentru o nouă invazie

Președintele Volodimir Zelenski cere din nou un scut de apărare aeriană fiabil, care să elimine teroarea rachetelor ruseşti.

La rândul său, comandantul forțelor armate din Ucraina a declarat că țara sa se pregătește pentru o nouă invazie a forțelor ruse, dinspre nord, către Kiev.

„Suntem pregătiți chiar să ne batem cu milioane de soldați ruși, dacă Putin ar ordona mobilizarea generală", a adăugat acesta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult