Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac armat la Parlamentul Canadei. Gărzile au "neutralizat" un atentator

Poliţia canadiană a arestat luni un bărbat care a încercat să înjunghie un soldat aflat la post în faţa Parlamentului federal din Ottawa.

"Datorită reacţiei rapide a soldaţilor noştri, a GRC (poliţia federală) şi a Serviciului de protecţie parlamentară, ameninţarea potenţială a fost identificată şi neutralizată", a declarat pentru ziarul Ottawa Citizen un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, precizând că "nimeni nu a fost rănit în cursul incidentului".

Înarmat cu un cuţit, bărbatul a fost arestat cu puţin timp după ora locală 10.15 (14.15 GMT) în faţa Parlamentului, la momentul schimbării gărzii, a precizat sursa citată.

Poliţia din Ottawa a deschis o anchetă, a adăugat Ministerul Apărării, precizând că "orice alt comentariu în acest moment ar fi inadecvat".

În octombrie 2014, un tânăr canadian a asasinat un soldat în Parlamentul din Ottawa, fiind apoi împuşcat mortal în instituţia federală.

Citește și
Canada
Canadienii se tem că vor fi invadaţi de interlopi români. Vizele ar putea fi reintroduse

Cu două zile mai devreme, un canadian din provincia Quebec radicalizat şi apropiat de mişcarea islamistă a ucis un militar lovindu-l cu autovehiculul său. A fost la momentul respectiv primul atac cu caracter jihadist din Canada, notează AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult