Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Artistul chinez supranumit "Omul invizibil", expoziție la Milano

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un renumit artist chinez, supranumit "Omul invizibil", pentru că literalmente dispare în fotografiile sale artistice, expune, începând de miercuri, la Milano.

Dacă multe dintre lucrările sale transmit mesaje de protest față de demolarea satelor din China sau drama migranților, de exemplu, "seria italiana" este un omagiu pentru monumentele, sculpturile și picturile pe care le-a găsit în Italia.

A început în 2005, când autorităţile chineze au decis demolarea satului natal al artistului, pentru a face loc unor mari lucrări de infrastructură. Liu Bolin s-a folosit de tehnica pictării corpului pentru a se "include" el însuşi printre dărmături.

Au urmat serii de fotografii denumite generic "Ascuns în oraş", care i-au adus lui Bolin recunoaşterea internaţională şi supranumele de ”Omul invizibil”. Tehnica artistului nu s-a schimbat de-a lungul anilor, dar semnificaţia mesajului e mereu diferită.

”La început, voiam să protestez pentru ce se întâmpla în China. În Italia e diferit. M-am îndrăgostit de sculpturi și picturi, de toată arta de aici, așa că pentru mine seria italiana de fotografii e diferită”, spune artistul.

Citește și
figurine Game of Thrones din mina de creion
A transformat mine de creion în personaje din Game of Thrones. Expoziţia, la Bucureşti

Așa că Bolin a "dispărut" printre locurile spectatorilor de la opera din Milano, faimoasa La Scala, s-a "topit" în zidurile antice al Colosseumului ori s-a "ascuns" în picturile lui Caravaggio, de la Galleria Borghese.

Beatrice Benedetii, curatorul expoziției: ”În lucrările lui poți vedea monumente renumite ale Italiei, care, într-un anume fel, definesc individualitatea, personalitatea italienilor. Noi, ca italieni, le absorbim în cultura noastră aproape într-un mod subliminal.”

”Pentru mine, cea mai importantă etapă este alegerea și studierea fundalului” - spune Liu Bolin. Apoi, ajutat de asistenţii săi, găseşte o cale de "camuflare" în compoziţia artistică.

Beatrice Benedetii, curatorul expoziției: ”El trebuie să rămână nemișcat, poarta uniformă care este mereu aceeași, între civil și militar. Asistenții sunt, de asemenea, artiști. Încep procesul prin care fac astfel ca liniile de contur să se "topească", apoi culorile sunt combinate până la găsirea tonalităților potrivite. Și iată magia!”

Realizarea unei asemenea opere artistice poate dura, în funcție de complexitate, de la câteva ore la câteva zile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult