Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproximativ 250 de tractoare, adunate în fața Consiliului European, în semn de protest. Fermierii au aruncat cu ouă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fermierii belgieni au ieșit din nou în stradă. Pentru a treia oară, de la începutul anului, s-au strâns în fața Consiliului European.  

Vor să îi forțeze pe miniștrii din statele membre să voteze toate cerințele lor înainte de alegeri, adică până la sfârșitul primăverii.

În jur de 250 de tractoare s-au strâns în fața Consiliului European. Manifestația nu a fost una lipsită de incidente.

Agricultorii au aruncat cu petarde și ouă către forțele de ordine și au acoperit bulevardul principal cu pământ, cartofi, ridichi și paleți. Fermierii au dat foc lângă o clădire aflată în renovare, așa că polițiștii au fost nevoiți să folosească tunurile de apă. Mai multe străzi și tuneluri au fost închise, iar circulația a fost perturbată.

Camelia Donțu, corespondent PRO TV: ”Pentru că nu au reușit să îi indepărteze pe protestatari cu tunurile de apă, forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene, pe care le-am simțit cu toții, încă le mai simțim. Fermierii s-au îndepărtat de Consiliul European, dar se mobilizează din nou”.

Citește și
parlamentul european
Declarație surprinzătoare: Comisarul european pentru agricultură le-a mulțumit fermierilor români pentru că au protestat

Deși au obținut relaxarea măsurilor de mediu din agricultură, fermierii vor ca liderii Uniunii să nu uite de situația lor dificilă. Și asta pentru că miniștrii europeni ai agriculturii s-au întâlnit la Bruxelles să discute, printre altele, și despre propunerile Comisiei Europene de a flexibiliza politice agricole.

Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură: ”Auzim vocile protestatarilor din agricultură, sunt peste tot în Europa. Le auzim vocile și acum urmează să le prezentăm propunerile concrete. Acesta este răspunsul pentru cererea fermierilor și sper să fie bine primit de către ei. De asemenea, plănuim o întâlnire cu fermierii mâine, după întâlnirea Consiliului.”

Pe viitor, agricultorii nu vor mai fi obligați să-și lase terenurile necultivate, dar dacă vor face asta de bunăvoie, vor primi un sprijin financiar, suplimentar.

În plus, pentru a reduce birocrația, cei care au ferme mai mici de zece hectare nu vor mai fi supuși controalelor sau penalizărilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult