Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misionară din congregaţia Maicii Tereza, acuzată că vindea bebeluși. Sumele cerute

Your browser doesn't support HTML5 video.

O membră a Misionarelor Carităţii din statul indian Jharkhand a fost arestată, după ce s-a descoperit că a vândut un bebeluș de doar 14 zile pentru suma de aproape 2.000 de dolari.

În urma acestui incident, dopu angajate ale centrului gestionat de Misionarele Carităţii, congregaţia creată de Maica Tereza au fost reținuți și interogați cu privire la alte cazuri asemănătoare. Investigația a fost deschisă, după ce Comitetul pentru Protecția Copilului a depus o plângere în acest sens.

"Am descoperit că și alți copii au fost vânduți ilegal din centru", a declarat un oficial al poliției pentru BBC. "Am obținut numele mamelor acestor copii și vom investiga în continuare".

De asemenea, poliția a recuperat 1.40.000 rupii (2.150 de lire sterline) din centrul care se află în capitala Jharkhand, Ranchi.

Misionarii din aceastaă congregaţie, care are mai multe centre în India, conduc adăposturile pentru femeile însărcinate necăsătorite, însă au încetat să aranjeze adopții legale în urmă cu trei ani, când nu au reușit să se conformeze noilor legi de adopție.

Citește și
gravida iasi
Tânăra însărcinată din Iaşi, care a pierdut sarcina la spital, povesteşte calvarul prin care a trecut

Părinții disperați, fără copii, nu au avut nicio remușcare când cumpărau bebelușii, plângându-se că India are legi dure de adopție, iar listele pe care se pot înscrie sunt foarte lungi, la fel și perioadele de așteptare.

De exemplu, în perioada 2015 - 2016, în India, au fost realizate doar 3.011 de adopții juridice, pe baza unei liste de așteptare care cuprindea aproape 12.000 de cupluri.

"În prezent investigăm vânzarea unui nou-născut unui cuplu din Uttar Pradesh pentru 1.20.000 de rupii", a declarat președintele CWC, Rupa Kumari, pentru BBC. "Dar tânărului i sa spus că banii au fost redirecționați pentru mdoenizarea spitalelor".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult