Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă împotriva unui jurnalist al Deutsche Welle după un reportaj din regiunea Kursk

Rusia a anunţat marţi deschiderea unei anchete asupra unui reporter de la postul german de radio şi televiziune Deutsche Welle şi a unei jurnaliste ucrainene care au realizat reportaje în regiunea rusă Kursk. 

Jurnaliștii au trecut „ilegal” graniţa din Ucraina, relatează AFP.

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) a transmis într-un comunicat că îi investighează pe Nick Connolly, jurnalist de la Deutsche Welle care lucrează în Ucraina, şi Natalia Nagornaia, jurnalistă de la canalul de televiziune ucrainean 1+1.

Cei doi jurnalişti sunt acuzaţi că au intrat pe teritoriul Rusiei după începerea ofensivei ucrainene împotriva regiunii de frontieră ruseşti Kursk.

După luni de retragere în faţa avansării trupelor ruse în estul teritoriului său, Ucraina a dus lupta pe pământ rusesc lansând o operaţiune militară pe 6 august, care este încă în desfăşurare în această regiune.

Citește și
Volodimir Zelenski, victorie
Ucraina susține că a ajuns să controleze 100 de așezări din Rusia după primele 3 săptămâni de ofensivă militară

Un caz similar a fost deschis la 17 august împotriva a două jurnaliste italiene de la postul public de televiziune RAI, Stefania Battistini şi Simone Traini, iar la 22 august împotriva unui jurnalist de la postul american de televiziune CNN, Nick Paton Walsh, şi a două jurnaliste ucrainene, Diana Buţko şi Olessia Borovik, pentru acelaşi motiv.

Aceşti jurnalişti au relatat în special din oraşul rus Sudja, situat la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Ucraina şi pe care Kievul pretinde că l-a cucerit complet.

Jurnaliştii vizaţi de aceste investigaţii nu se află în Rusia, dar riscă până la cinci ani de închisoare, conform Codului Penal rus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult