Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald și Melania Trump, ultim omagiu pentru George Bush Sr. Fostul președinte, înmormântat miercuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Americanii îşi iau rămas bun de la fostul lor preşedinte, George Bush Senior. Printre cei care s-au recules în fața sicriului cu trupul neînsufleţit, depus la Capitoliu, s-au numărat și președintele Donald Trump și soția sa, Melania.

Miercuri va avea loc o ceremonie funerară, iar înmormântarea propriu-zisă va avea loc joi, în Texas, statul care l-a adoptat în tinereţe şi unde George Bush Senior şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii.

Un cer sângeriu acoperea capitala federală americană când, în faţa Capitoliului, a oprit maşina funerară cu trupul neînsufleţit al lui George H.W Bush.

21 de salve de tun au străpuns liniştea, după care sicriul a fost urcat pe scările impozantei clădiri şi depus în rotonda Capitoliului.

Preşedintele Donald Trump şi Prima Doamnă, Melania Trump, s-au recules în fata sicriului.

Citește și
George Bush Sr. si George Bush Jr.
Ultimele cuvinte ale lui George Bush Sr. Ce i-a spus fiului său la telefon

Fiii lui abia şi-au putut stăpâni lacrimile când membrii Congresului şi vicepreşedintele american au lăudat bravura, demnitatea, modestia şi generozitatea tatălui lor.

Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite: „Preşedintele Bush a fost un lider extraordinar, dar a fost şi un om bun, devotat soţiei, familiei şi prietenilor."

Mitch McConnell, senator democrat: „Ne-a ajutat şi ne-a motivat să „zburăm" cât mai sus. Şi a făcut asta cu modestie şi bunătate."

Paul Ryan, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor: „Ne-a arătat că felul în care ne ducem viaţa e la fel de important ce ceea ce realizăm în viaţă. Viaţa lui e un imn închinat demnităţii." Sicriul învelit în steagul Statelor Unite a fost adus la Washington DC de avionul prezidenţial, care, pentru această ocazie şi-a schimbat numele din Air Force One, în „Special Air Mission 41" - după numărul pe care-l poartă George Bush Senior în istoria preşedinţilor americani. În călătorie i-a fost alături familia, dar şi Sully, labradorul care i-a mai înseninat lunile de după moartea soţiei.

Miercuri, în zi de doliu naţional, va fi oficiată o ceremonie funerară la catedrala din Washington. Preşedintele Trump, care a avut o relaţie tensionată cu familie Bush, va fi prezent, dar nu va susţine un discurs.

Apoi, trupul neînsufleţit al lui George H.W. Bush va fi readus în Texasul mult iubit pentru a fi înhumat la Biblioteca prezidenţială care îi poartă numele. Îşi va dormi somnul de veci alături de soţia care i-a fost alături timp de 73 de ani şi de fetiţa pe care a pierdut-o la doar trei ani din cauza unei leucemii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult