Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amenințarea înspăimântătoare făcută de Șoigu. ”Până acum, din motive umanitare, ne-am abținut să-l folosim”

Rusia şi-ar putea schimba decizia de a nu folosi armament cu submuniţie - în pofida unor acuzaţii cu privire la folosirea acestuia în Războiul din Ucraina -, anunţă ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, relatează CNN.

”Aş vrea să subliniez faptul că avem şi armament cu submuniţie în serviciu. Până acum, din motive umanitare, ne-am abţinut să-l folosim. Însă această decizie poate fi reconsiderată”, a anunţat Serghei Şoigu la Conferinţa de la Moscova a Securităţii Internaţionale (MCIS).

Rusia ”a folosit pe larg armament cu submuniţie şi a cauzat numeroase moţi şi răniri grave în rândul civililor”, acuză organizaţia nonguvernamentală (ONG) Human Rights Watch (HRW).

Statele Unite au anunţat în iulie că livrează Ucrainei armament cu submuniţie, un anunţ criticat de ONG-uri în domeniul drepturiloor omului.

Preşedintele american Joe Biden declara CNN că această decizie a fost ”foarte grea”, dar că a luat-o pentru că Kievul are nevoie de muniţie suplimentară pentru a-şi continua contraofensiva împotriva armatei ruse în Ucraina.

Citește și
xi jinping vladimir putin
Prietenie de fațadă. De ce vrea China ca Rusia să rămână, de fapt, ”cât mai slabă posibil”
94% dintre victimele armamentului cu submuniție sunt civili

Peste 100 de ţări, între care Regatul Unit, Franţa şi Germania, au semnat tratatul care interzice acest armament.

Armamentul cu submuniţie este periculos pentru civili şi necombatanţi atunci când este folosit în zone populate, din cauza bombelor mici pe care le împrăştie în zone largi.

Bombele care nu explodează la impact atunci când sunt folosite pot exploda după ani de zile şi reprezintă un risc asemănător minelor antipersonal.

În total, 94% dintre victimele armamentului cu submuniţie sunt civili, dintre care 40% sunt copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult