Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amelie, furtuna violentă ce a devastat Franța. „Nu am mai avut așa inundații din 1972”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sud vestul Franţei a fost măturat de o furtună puternică, venită din Oceanul Atlantic. Valuri uriaşe au lovit coastele Franţei, iar ploile au produs mai multe inundaţii în localităţile din sud-vestul Hexagonului. Cu toate acestea, nu au fost semnalate dec

Paisprezece dintre cele 95 de departamente ale Franţei sunt în stare de alertă din cauza furtunii Amelie, care a venit cu ploi torenţiale din Oceanul Atlantic, şi un vânt puternic, care a atins şi 160 de kilometri la oră.

Chiar dacă fenomenul meteo era periculos, pentru unii a fost un spectacol magnific, în timp ce pentru alţii a fost un coşmar.

Localnic: „E ceva rar să vezi o astfel de vreme. Este minunat".

Un alt localnic: „Trebuie să fim atenţi şi să stăm la distanţă de mare. Sau trebuie să ne ferim pentru a evita vântul puternic."

Citește și
hagibis
Operațiune de salvare dramatică. O femeie a murit în timp ce era evacuată cu elicopterul

Un bărbat căruia i-a fost inundată casa: „Totul s-a întâmplat foarte rapid. Pe la miezul nopţii a început să plouă, o ploaie foarte puternică timp de 30-45 de minute. Nu am mai avut astfel de inundaţii din 1972. Cred că e din cauză că multe canale nu au mai fost curăţate şi asta cred că a provocat inundaţiile şi a dus la multe pagube."

Mai multe locuinţe din oraşele de pe coasta de sud-vest au fost inundat, iar cel puţin 450 de pompieri au fost nevoiţi să intervină.

Câteva persoane au fost evacuate din locuinţe, iar două şosele au fost închise.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult