Amelie, furtuna violentă ce a devastat Franța. „Nu am mai avut așa inundații din 1972”


Ultimul update: Luni 04 Noiembrie 2019 09:55
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2019 08:12
Categorie: Stiri externe

Sud vestul Franţei a fost măturat de o furtună puternică, venită din Oceanul Atlantic. Valuri uriaşe au lovit coastele Franţei, iar ploile au produs mai multe inundaţii în localităţile din sud-vestul Hexagonului. Cu toate acestea, nu au fost semnalate dec

Paisprezece dintre cele 95 de departamente ale Franţei sunt în stare de alertă din cauza furtunii Amelie, care a venit cu ploi torenţiale din Oceanul Atlantic, şi un vânt puternic, care a atins şi 160 de kilometri la oră.

Chiar dacă fenomenul meteo era periculos, pentru unii a fost un spectacol magnific, în timp ce pentru alţii a fost un coşmar.

Localnic: „E ceva rar să vezi o astfel de vreme. Este minunat".

Un alt localnic: „Trebuie să fim atenţi şi să stăm la distanţă de mare. Sau trebuie să ne ferim pentru a evita vântul puternic."

Un bărbat căruia i-a fost inundată casa: „Totul s-a întâmplat foarte rapid. Pe la miezul nopţii a început să plouă, o ploaie foarte puternică timp de 30-45 de minute. Nu am mai avut astfel de inundaţii din 1972. Cred că e din cauză că multe canale nu au mai fost curăţate şi asta cred că a provocat inundaţiile şi a dus la multe pagube."

Mai multe locuinţe din oraşele de pe coasta de sud-vest au fost inundat, iar cel puţin 450 de pompieri au fost nevoiţi să intervină.

Câteva persoane au fost evacuate din locuinţe, iar două şosele au fost închise.

O furtună puternică a provocat probleme serioase pe un aeroport din SUA
Operațiune de salvare dramatică. O femeie a murit în timp ce era evacuată cu elicopterul
Japonia, sub ameninţarea super-taifunului Hagibis. Sunt deja 19 morţi şi mii de case afectate
FULLSCREEN
Amelie, furtuna violentă ce a devastat Franța. „Nu am mai avut așa inundații din 1972”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO