Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadorul Rusiei în SUA: Statele Unite împing Ucraina „să ucidă în masă civili”

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, acuză Washingtonul că prin aprovizionarea continuă a trupelor ucrainene agravează conflictul din Ucraina, scrie agenția de presă rusă TASS.

„Inundarea nesăbuită a Ucrainei cu arme nu face decât să strângă spirala conflictului și să crească posibilitatea unei escaladări a conflictului cu consecințe imprevizibile”, a declarat ambasadorul Rusiei în SUA pe Telegram.

„Cu toate acestea, conducătorii de la Washington, orbiți de ideea de a slăbi Rusia, nu sunt încă capabili să evalueze rațional întregul pericol al mișcărilor lor”, a spus acesta.

„Administrația Biden mărește livrările de arme către Kiev. Dacă înainte livra lansatoare portabile de rachete antiaeriene și rachete antitanc, acum a trecut la artileria grea, sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate și, după toate aparențele, la sisteme de apărare aeriană”, mai spune ambasadorul.

Diplomatul a subliniat că SUA împărtășește informații cu Ucraina și se consultă cu privire la „cum să acționeze pe câmpul de luptă”.

Citește și
Război în Ucraina, ziua 125. Rușii asediază al doilea mare oraș ucrainean: Ne bombardează oră de oră
Război în Ucraina, ziua 125. Rușii asediază al doilea mare oraș ucrainean: "Ne bombardează oră de oră"

„În esență, prin mișcările sale provocatoare, SUA împing regimul de la Kiev să ucidă în masă civili. În plus, în acest caz, SUA aprobă desfășurarea continuă a mercenarilor americani în Ucraina. O astfel de politică creează riscuri suplimentare în relațiile dintre cele mai mari puteri nucleare”, a conchis ambasadorul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult