Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadorul Poloniei, atacat şi scuipat de un israelian de 65 de ani. Ce i-a strigat

Poliţia din Israel a anunţat miercuri arestarea unui bărbat în vârstă de 65 de ani care l-ar fi scuipat pe ambasadorul Poloniei, în timp ce acesta se afla în maşina sa, relatează dpa şi AFP.

Potrivit publicaţiei Ynet, incidentul, survenit marţi, a fost de fapt mai grav. Ynet îl citează pe ambasadorul Marek Magierowski ca afirmând că se afla în afara ambasadei când a fost atacat fizic şi verbal de un bărbat care i-a strigat, între altele: "polonez, polonez!".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a ţinut să transmită "cea mai profundă simpatie" faţă de ambasador, adăugând că instituţia sa a fost "şocată" de atac.

La Varşovia, Ministerul polonez de Externe a convocat-o pe ambasadoarea Israelului, Anna Azari, în legătură cu acest incident, iar premierul Mateusz Morawiecki a denunţat pe Twitter un atac "rasist şi inacceptabil".

Incidentul survine pe fondul unei noi escaladări a tensiunilor între Israel şi Polonia, în urma anulării de către Varşovia a vizitei unei delegaţii israeliene. Conform presei israeliene, vizita a fost anulată din cauza unei dispute legate de restituirea bunurilor evreieşti furate în timpul Holocaustului.

Citește și
Reculegere Holocaust - 3
Momentul impresionant în care israelienii au ”înghețat” timp de 2 minute. VIDEO

Anul trecut, relaţiile dintre Polonia şi Israel au fost marcate de divergenţe create de legea poloneză ce incriminează discursurile care ar putea sugera o complicitate poloneză la Holocaust.

În februarie, ministrul israelian de externe Israel Katz a stârnit indignare la Varşovia afirmând chiar în ziua numirii sale că polonezii "sug antisemitism odată cu laptele mamei".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult