Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alunecare de teren majoră în Ecuador. Șase persoane au murit și 30 sunt date dispărute. „Condiţiile meteo nu sunt favorabile”

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 30 sunt în continuare date dispărute după ce ploi torenţiale au provocat o alunecare de teren într-o regiune turistică din sudul Ecuadorului, au anunţat duminică autorităţile, informează AFP.  

Dezastrul s-a produs în oraşul Banos de Agua Santa, o zonă pitorească din provincia centrală Tungurahua, situată la poalele unui vulcan activ.

„Din cauza precipitaţiilor căzute în zonă s-a produs o alunecare de teren de o oarecare amploare, afectând persoanele şi echipamentele", a precizat Secretariatul pentru gestionarea riscurilor într-un mesaj transmis mass-media.

Bilanţul iniţial era de şase morţi, şase răniţi şi 30 de dispăruţi. În plus, mai multe staţiuni balneare au fost închise, precum şi principalul drum de acces în zonă.

Citește și
Landy Parraga Goyburo,
O fostă regină a frumuseții din Ecuador a fost împușcată mortal într-un restaurant. A fost găsită după ce postat pe Instagram

Ploile au început sâmbătă seara şi continuă, ceea ce complică operaţiunile de salvare.

„Condiţiile meteo nu sunt favorabile" degajării drumului, a avertizat agenţia de urgenţă a statului, ECU 911.

Sedimentele transportate de ape au scos din funcţiune şi trei centrale hidroelectrice, a indicat ministrul Lucrărilor Publice, Roberto Luque, adăugând că aceasta „face necesară întreruperea curentului electric".

În aprilie, Ecuadorul s-a confruntat cu o raţionalizare de electricitate din cauza unei secete prelungite asociate fenomenului El Nino. Situaţia a revenit la normal la începutul lunii mai, odată cu revenirea precipitaţiilor.

Potrivit biroului prezidenţial, ploile abundente au provocat pagube şi în alte regiuni, fiind înregistrate în total 48 de situaţii de urgenţă în toată ţara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult