Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă maximă în Ucraina. Forțele lui Putin au lansat un atac masiv aerian asupra Kievului. Avioanele NATO, activate | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kievul şi restul Ucrainei se află, luni dimineaţă, sub alerte aeriene, forţele ariene avertizând în privinţa unor atacuri ruse la scară mare, după ce mai multe valuri de atacuri au avut loc şi în cursul nopţii, informează Reuters.

În ţară au putut fi auzite mai multe explozii, dintre cele mai recente la Kiev, în primele ore ale dimineţii, când sistemele de apărare aeriană au respins un atac aerian, potrivit unui martor.

Rusia a lansat două valuri de atacuri cu drone mai devreme în cursul nopţii, a anunţat armata ucraineană, dar nu există momentan informaţii privind producerea de pagube sau de victime.

Forţele aeriene ucrainene au anunțat că Rusia a ridicat în aer 11 bombardiere strategice TU-95 şi au confirmat lansarea unui număr de rachete.

La Kiev, oamenii s-au refugiat la metrou.

Citește și
atac rusia
Reuters anunță că are un jurnalist dispărut și doi răniți, după ce forțele lui Putin au atacat un hotel din Ucraina

Până la zece drone au fost distruse la apropierea de oraş în regiunea din jurul Kievului la circa 02:30 GMT, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Comandamentul operaţional al forţelor armate ale Poloniei a anunțat pe X că avioanele poloneze şi aliate au fost activate după ce Rusia a lansat atacul care a vizat, de asemenea, regiuni din vestul Ucrainei şi din apropierea frontierei poloneze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult