Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini din timpul cutremurului de 6,7 din Japonia. Oamenii au ieșit panicați în stradă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un seism cu magnitudinea 6,7, produs la mică adâncime în largul prefecturilor japoneze Yamagata şi Niigata, a declanşat un tsunami de mici dimensiuni, a zdruncinat clădirile şi a provocat pene de curent în mai multe localități.

Agenţia niponă de meteorologie a indicat că seismul a avut magnitudinea 6,7, în timp ce Serviciul Geologic al SUA (USGS) l-a catalogat la 6.4.

Cutremurul a durat circa 20 de secunde şi a provocat o alunecare de teren care a afectat o şosea, potrivit postului public NHK.

 

Nu au fost înregistrare victime şi pagube materiale imediate.

Potrivit NHK, tsunami de câţiva centimetri au fost consemnate în mai multe regiuni de coastă din Niigata, regiune în care autorităţile au emis o avertizare privind posibilitatea formării unor valuri cu dimensiuni între 0,2 şi 1 metru.

Citește și
Un cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs în Peru
Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, după un cutremur de 7,4

"Vom colabora îndeaproape cu autorităţile locale pentru a luat toate măsurile necesare în caz de dezastru, inclusiv operaţiuni de căutare şi salvare şi am dat dispoziţii oficialilor să furnizeze informaţii exacte şi în timp util", a declarat în cadrul unei informări de presă purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga.

 

Japonezii anunță o magnitudine de 6.7

 

Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 22:22 (13:22 GMT) la o adâncime de 12 kilometri, conform USGS.

 

 

Centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa a companiei Tepco nu a fost afectată de cutremurul cu epicentrul produs în larg, la o distanţă 85 de kilometri. Toate cele şapte reactoare erau oprite la acel moment, a indicat NHK.

Circulaţia trenurilor de mare viteză din regiune a fost întreruptă temporar, iar unele căi de acces au fost închise, a precizat NHK.

Avertizarea de tsunami a fost ridicată de Agenţia niponă de meteorologie, notează AFP. Avertizarea a fost anulată miercuri la ora locală 1:00 (marţi 16:00 GMT), la circa două ore şi jumătate după producerea cutremurului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult