Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Actorii din Italia au trecut la ”teatro delivery”, după închiderea teatrelor. ”Livrăm hrană pentru suflet”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Teatrul a fost una dintre cele mai afectate industrii în timpul pandemiei. În multe locaţii, spectacolele au tras cortina de mai bine de un an, dar setea de cultură e încă vie.

 

În Italia, actorii rămaşi şomeri au găsit o modalitate de a ţine legătura cu publicul - organizează piese de teatru la cerere, direct acasă sau în parcul local.

La Roma, există un nou serviciu de livrare la domiciliu - "teatro delivery". Actorii îşi pun recuzita pe un scuter şi pornesc la drum.

Michela Salvi este una dintre protagoniste. A conceput spectacole pentru diferite medii în aer liber şi, în unele cazuri, publicul poate să le personalizeze cu propriile cereri.

Astăzi a ales un parc pentru a interpreta trei piese: două adaptate din opera unui poet italian și o alta inspirată din literatura medievală spaniolă.

Citește și
Teatru
Se aud din nou aplauze în sălile de teatru. Biletele scoase la vânzare s-au epuizat în câteva ore

Michela Cesaretti Salvi, actriță de teatru: "M-am alăturat acestui proiect pentru că cred cu tărie în valoarea acestei inițiative, pentru că am vrut din toată inima să continui să spun povești și, de asemenea, pentru că eu consider că este important să o punem în practică în această perioadă aparte. Cumva, îmi vine să fac un serviciu public".

Inițiativa face parte dintr-un proiect amplu, care implică actori de teatru din toată Italia. Artiştii se deplasează cu bicicleta sau cu scuterul şi susţin spectacole pe terase, în parc sau în curţile oamenilor.

 

Artiștii din Italia au pierdut 72% din venituri din cauza pandemiei

 

Important e să aibă un loc în aer liber unde să se poată întâlni în grupuri mici și să păstreze distanța fizică necesară.

Este o soluție temporară pentru a-i ajuta pe actori să-și câștige existența în timpul pandemiei.

Michela Cesaretti Salvi, actriță: "Livrarea de pizza este deja un lucru obişnuit, dar în loc de mâncare veți obține ceva diferit, care este tot o hrană pentru suflet".

Luca Scorzone, spectator: "Este o inițiativă frumoasă, deoarece aduce din nou teatrul în faţa publicului, pentru că sălile de spectacole sunt închise".

În Italia, sectorul divertismentului a pierdut 69% din evenimente de la începutul pandemiei, artiștii pierzând în jur de 72% din venituri.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult