Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Acolo arde o maşină! Chiar şi geamurile s-au topit”. O nouă erupţie a vulcanului din La Palma

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vulcanul din insula spaniolă La Palma nu dă semne de linişte. O nouă erupţie a dat naştere unui şuvoi masiv de lavă, care amenință un drum de acces pentru situații de urgență.

 

În doar 24 de ore, limba de foc a avansat 900 de metri.

Vulcanul Cumbre Vieja a devenit activ în urmă cu şase săptămâni şi, de atunci, înghite constant terenuri agricole, case şi maşini.

"Acolo arde o maşină! Ard cauciucurile, scaunele, caroseria... Chiar şi geamurile s-au topit, aşa cum am mai văzut şi la alte maşini care ardeau." Aşa îşi începe relatarea un profesor de Vulcanologie și Petrologie al unei universităţi din Suedia. A venit pe insula La Palma pentru a studia dezastrul lăsat în urmă de vulcanul Cumbre Vieja.

Valentin Troll, specialist în vulcanologie: "După cum puteți vedea, stratul de cenușă este foarte gros. Terenul de fotbal de acolo este acoperit de cenuşă şi vor mai trece multe săptămâni şi chiar luni până când totul va fi curăţat. "

Citește și
la palma
Vulcanul de pe insula La Palma continuă să arunce lavă în aer. Bucățile de rocă sunt ”mari cât clădirile cu trei etaje”

După două zile de activitate vulcanică intensă, imaginile filmate în zona craterului redau scene apocaliptice. În plus, lava continuă să se extindă şi distruge tot ce-i stă în cale. Cea mai afectată este partea de vest a insulei.

Valentin Troll, specialist în vulcanologie: "După cum puteţi vedea, acoperişul casei s-a prăbuşit din cauza greutăţii cenuşii vulcanice."

Peste 2.000 de case au fost făcute una cu pământul de bucăţile de rocă fierbinte aruncate de vulcanul furios. Drept urmare, aproximativ 7.500 de oameni sunt nevoiţi să locuiască de o lună şi jumătate în centre special amenajate pentru evacuaţi.

Momentan, erupţia vulcanică nu a făcut victime.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult