Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ace de cusut, ascunse în căpşunele din magazine. Nimeni nu are nicio explicaţie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este alertă în Australia după ce mai multe persoane au găsit ace de cusut în căpşuni. Primul caz a apărut săptămâna trecută, dar, între timp, descoperiri asemănătoare s-au făcut în toate cele şase regiuni ale Australiei.

Loturi întregi de fructe au fost retrase din comerţ, iar autorităţile sfătuiesc oamenii să-şi ia măsuri de precauţie. Pe de altă parte, deocamdată, anchetele nu au dat rezultate.

Totul a început săptămâna trecută, când un bărbat din Queensland a ajuns la spital după ce a mâncat o căpşună care conţinea un ac de cusut. De atunci, zilnic au apărut noi cazuri, după cum demonstrează imaginile publicate pe reţelele sociale.

Annastacia Palasczuk, şefa guvernului regional: "Cum poate cineva întreg la minte să pună în pericol sănătatea unui bebeluş, a unui copil sau sau pe a oricui?"

Anchetatorii au vorbit iniţial despre un act de sabotaj criminal. Loturi întregi de fructe au fost retrase de la comercializare, iar autorităţile au oferit chiar şi o recompensă de o sută de mii de dolari australieni, în speranţa că vor găsi vinovaţii.

Citește și
căpșuni
Afaceri profitabile pentru agricultorii care au mizat pe culturi de căpşune târzii

Terry Lawrence, QLD Police: "Analizăm toate etapele lanţului de aprovizionare, de la cultivatori până la distribuţia în magazine. Nu excludem nicio ipoteză."

În doar câteva zile însă, cazuri asemănătoare au fost semnalate şi în celelalte cinci state şi teritorii australiene. Şapte producători mari sunt afectaţi, iar preţul fructelor a scăzut deja sub cel de producţie. Unii apelează la soluţii extreme, precum scanarea cu detectoare de metal.

"Subliniem că oamenii ar trebui să taie căpşunile înainte de a le consuma", spune un oficial din domeniul sănătăţii.

Luni, doi dintre cei mai mari distribuitori din Noua Zeelandă au anunţat că suspendă importurile de căpşuni din Australia, până când situaţia va fi lămurită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult