Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accident grav în Canada. Patru persoane au decedat, iar alte 50 au fost rănite

Patru persoane au murit iar alte 50 de persoane au fost spitalizate, într-un accident de autobuz în Ajunul Crăciunului, în sudul Columbiei Britanice, potrivit autorităților canadiene, scrie CNN.

„Putem confirma că, în mod tragic, patru pasageri au fost găsiți decedați”, se arată într-un comunicat de presă de la BC Highway Patrol și Royal Canadian Mounted Police. Autoritățile nu au identificat până în acest moment persoanele care au murit, conform CNN.

Autobuzul plin cu pasageri circula spre vest pe autostrada 97C-Okanagan Connector când a ieșit de pe șosea și s-a rostogolit pe o parte pe benzile dinspre est, potrivit comunicatului.

„Condițiile drumului au fost descrise ca fiind foarte proaste, cu gheață și zăpadă pe suprafața drumului, împreună cu ploaie și grindină”, au spus autoritățile.

Șoferul autobuzului cooperează cu poliția, se arată în comunicat.

Citește și
animatie grafica
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul din Buzău, în care mai multe persoane au fost lovite de un autoturism

Nicio altă mașină nu a fost implicată în accidentul, care a avut loc între Merritt și Kelowna. Zona este de aproximativ 100 km. (62 mi.) la nord de granița Canada-SUA.

 

Știre inițială: Accidentul s-a întâmplat în apropierea orașului Merritt, unde temperaturile au scăzut la -3,9 grade Celsius sâmbătă, scrie BBC.

Autoritatea pentru sănătatea interioară din Columbia Britanică a emis un Cod portocaliu, ceea ce înseamnă că serviciile răspund la un dezastru sau victime în masă.

Nu se știe ce a cauzat accidentul, care s-a petrecut la aproximativ 260 km de capitala provinciei, Victoria.

În urma incidentului, cincizeci și trei de persoane au fost transportate la spital. Condițiile lor nu au fost dezvăluite de autoritățile locale de sănătate.

Premierul David Eby a spus că a fost „șocat și întristat” să audă de incidentul „grav”.

El a adăugat: „Gândurile noastre merg către cei afectați de accident, la cei dragi și la cei care răspund și lucrătorii din domeniul sănătății care dau totul pentru a trata oamenii și a-i menține în siguranță”.

O declarație meteo specială emisă sâmbătă la ora 16:24 (12:24 GMT) a avertizat cu privire la condițiile de călătorie „provocatoare” pe conectorul Okanagan din cauza zăpezii abundente, a peletelor de gheață și a ploii înghețate.

Toate serviciile feroviare dintre cele mai mari două orașe ale Canadei, Toronto și Montreal, au fost anulate de Crăciun, după ce un tren a deraiat în condiții meteorologice nefavorabile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult