Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Roland Mesnier, cel mai cunoscut patiser al Casei Albe. Francezul a produs delicatese pentru cinci președinți | FOTO

Francezul Roland Mesnier, fost patiser al Casei Albe, cel care a produs delicatese pentru cinci președinți ai Statelor Unite, a murit la vârsta de 78 de ani.

Mesnier a fost angajat la Casa Albă în 1979, când președinte era Jimmy Carter în 1979. Celebrul patiser s-a pensionat în 2004, când SUA erau conduse de George W. Bush.

Roland Mesnier a murit vineri „în urma unei scurte boli”, a anunțat Asociația de Istorie a Casei Albe pe site-ul său.

Mesnier era recunoscut că, în cei 27 de ani petrecuți la Casa Albă, nu a servit niciodată același fel de mâncare de două ori, notează BBC.

Roland Mesnier și-a început cariera într-un restaurant dintr-un sat francez. Apoi, el și-a câștigat reputația în marile hoteluri din Paris, Hamburg, Londra și Insulele Bermude.

Citește și
Joe Biden
Joe Biden a spus că are cancer din cauza industriei petroliere. Casa Albă a venit cu precizări

El a fost angajat la Casa Albă de către Prima Doamnă a SUA, Rosalynn Carter, pe care a cucerit-o cu deserturile sale.

„Am amintiri atât de frumoase cu Chef Mesnier”, a scris, pe Twitter, Hillary Clinton, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite.

Fundația și Institutul Prezidențial Ronald Reagan a transmis că „pasiunea, angajamentul și dragostea lui Mesnier pentru munca sa vor fi mereu amintite”.

Cea mai mare dorință a lui Mesnier la Casa Albă

Pe vremea când încă era la Casa Albă, Roland Mesnier a declarat că își propune să aducă o scurtă evadare pentru cei care trăiesc în cea mai importantă clădire din SUA.

„Dacă aș putea elimina această presiune timp de cinci minute, atunci mi-am făcut treaba”, a afirmat acesta.

„Acesta a fost rolul meu la Casa Albă, să pun un zâmbet pe chipul primei familii din Statele Unite”, a mai spus chef Mesnier.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult