Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Gaston Glock, inventatorul uneia dintre cele mai populare arme din lume

Omul de afaceri austriac Gaston Glock, inventatorul celebrului pistol care îi poartă numele, a murit miercuri la vârsta de 94 de ani, a anunţat compania pe care a fondat-o, notează Agerpres.  

Gaston Glock a inventat la începutul anilor 1980 un pistol care a devenit celebru pentru uşurinţa, viteza şi mecanica sa infailibilă şi a devenit o armă folosită pe scară largă atât de forţele de ordine, cât şi de grupurile criminale.

Compania care-i poartă numele, fondată în 1963, a produs iniţial bunuri de consum din plastic şi lemn, până la începutul anilor 1970, când a început să producă cuţite şi accesorii militare.

Marea lovitură a avut loc în 1980, când Glock a câştigat o licitaţie din partea armatei austriece pentru un nou pistol de serviciu.

Glock, care nu avea nicio experienţă anterioară în domeniul armelor de foc, a creat un pistol mai uşor, deoarece folosea piese din plastic într-un mod nou, era foarte uşor de dezasamblat, era compact, avea mai multe cartuşe în încărcător şi nu se bloca niciodată.

Citește și
africa
(P) S-a lansat programul turistic “Destinația anului 2024 - Magica Africa – Safari, plaje, cultură”

Compania are fabrici în numeroase ţări, inclusiv în Statele Unite, una dintre cele mai mari şi mai profitabile pieţe de armament din lume.

Glock, care a stat întotdeauna departe de ochii publicului şi chiar a urmat o strategie agresivă de reclamaţii împotriva presei care relata negativ despre compania sa, are doi fii şi o fiică, relatează EFE.

Unul dintre cei mai bogați austrieci

În 2011, Glock a divorţat de Helga, femeia cu care a fost căsătorit timp de 49 de ani, şi s-a căsătorit cu Kathrin Tschikof, cu 52 de ani mai tânără. Lupta fostei sale soţii pentru o parte din averea familiei a atras atenţia presei.

A fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din Austria, cu o avere estimată la peste un miliard de euro.

În comunicatul de miercuri, compania a dat asigurări că fondatorul său a asigurat continuitatea şi stabilitatea companiei.

„Fă-l simplu, fă-l perfect. Urmând acest principiu călăuzitor, fondatorul nostru, Gaston Glock, nu numai că a revoluţionat lumea armelor de calibru mic în anii 1980, dar a reuşit, de asemenea, să stabilească marca GLOCK ca lider global în industria armelor de mână./../ Gaston Glock a trasat direcţia strategică a Grupului GLOCK de-a lungul întregii sale vieţi şi l-a pregătit pentru viitor. Munca sa de o viaţă va continua în spiritul său'' - scrie compania pe site-ul său, In Memoriam Gaston Glock, sub motto-ul „Perfecţiunea continuă''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult