Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A lucrat ca om de serviciu într-o școală, dar acum o conduce. Cum a ajuns director

Your browser doesn't support HTML5 video.

Între un om de serviciu şi directorul unei şcoli nu sunt prea multe lucruri în comun. Cu toate astea, un american a reuşit să facă o carieră în educaţie trecând prin ambele posturi.

A început ca om de serviciu într-o şcoală, unde s-a angajat doar ca să facă rost de bani pentru a-şi plăti studiile.

În timp, şi-a dat seama că vrea să-i ajute pe copii să-şi găsească drumul în viaţă. A primit un post de învăţător şi, de curând, a devenit -directorul- şcolii respective.

Michael Atkins are 38 de ani şi şi-a petrecut 30 dintre ei în sistemul educaţional din oraşul american Denver. A absolvit o şcoală locală, s-a înscris la facultate şi, ca să-şi poată plăti studiile, s-a angajat ca om de serviciu într-o şcoală gimnazială.

Michael Atkins: ”Lucram ca om de serviciu la şcoala Smiley, care acum se numeşte Mcauliffe şi e mai sus pe stradă. Am crescut în Park Hill şi acolo nu erau multe influenţe pozitive sau oportunităţi în cartier, aşa că nu aveam aspiraţii la o carieră în educaţie”.

Citește și
cutia amintirilor
Au îngropat în urmă cu 22 de ani "o cutie a amintirilor". Ce au găsit când au căutat-o

Odată cu trecerea timpului, însă, priorităţile sale s-au schimbat. A fost ajutat de fostul director al şcolii să-şi termine studiile şi, mai apoi, a primit un post de învăţător în locul celui de îngrijitor. Experienţa lui de viaţă i-a fost utilă în relaţia cu elevii.

Michael Atkins: ”Mulţi dintre elevii mei afro-americani îmi aduc aminte de mine, au aceeaşi situaţie familială pe care am avut-o şi eu, crescut de o mamă singură şi interacţionând cu tatăl meu o singură dată în viaţă”.

De-a lungul anilor, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi învăţători, aşa că nu a mirat pe nimeni când a devenit adjunct şi, de curând, director plin al şcolii. Dascălul spune că bunica lui i-a oferit unul dintre sfaturile care l-au ajutat să evolueze de la un simplu om de serviciu până la directorul şcolii.

Michael Atkins: ”Nu lăsa pe altcineva să-ţi scrie povestea, asigură-te că tu eşti cel care decide pe ce cale apuci şi, dacă cineva vrea să aibă de-a face cu viaţa ta, lasă-l să o completeze, nu să o controleze”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult