Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A înjunghiat un polițist, iar acum este considerat erou

Un bărbat care a înjunghiat un polițist din Hong Kong și apoi s-a sinucis este considerat un erou.

Acum, oamenii vin cu flori la locul incidentului, dar nu în onoarea polițistului, ci pentru cel care l-a atacat. Astfel, locuitorii au transformat locul atacului într-un memorial, conform CNN.

Atacul a avut loc recent pe unul dintre cele mai agglomerate bulevarde din Hong Kong. Un bărbat de 50 de ani s-a îndreptat către un grup de zeci de polițiști, a scos un cuțit din buzunar și l-a înjunghiat pe ofițer în spate.

Apoi, în timp ce polițistul se clătina, bărbatul și-a înfipt cuțitul în inimă și s-a prăbușit, în timp ce polițiștii din jur au sărit să îl imobilizeze. Atacatorul a murit la scurt timp.

Pentru mulți dintre locuitorii din Hong Kong atacatorul a murit luptând împotriva unui regim neales, care a înăbușit disidența.

Citește și
hong kong
Redactorul-şef şi alţi patru directori de la ziarul pro-democraţie Apple Daily, din Hong Kong, au fost arestaţi

Autoritățile au răspus cu furie la acțiunea oamenilor. Poliția a păzit locul incidentului, aruncând florile aduse și a caracterizat atacul drept unul “terorist”.

Atacul demonstrează, încă o dată, că deși protestele s-au mai domolit, furia scoasă la suprafață din 2019 persistă în tabăra anti-guvernamentală.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult