Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A apărut prima rulotă alimentată în totalitate cu energie solară. Poate atinge peste100 km/h

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nouă mașină a viitorului își face loc pe șosele. Este vorba despre o rulotă alimentată doar cu energie solară, care poate atinge și 120 de kilometri pe oră.

Inventatorii, studenți olandezi, spun că este o adevărată casă pe roți. Momentan se află în faza de testare, așa că a pornit într-o călătorie de probă de 3.000 de kilometri, din Franța până în Spania.

Aceasta este prima rulotă din lume alimentată în totalitate cu energie solară. Într-o zi însorită poate parcurge 730 de kilometri, iar dacă vremea nu e tocmai prietenoasă, se va opri după 600 de kilometri.

Cei 22 de studenți ai Universității de Tehnologie din Eindhoven care au realizat-o au numit-o "Stella Vita". În interior are un pat și o mini bucătărie.

Planul este să parcurgă 3.000 de kilometri. Momentan și-a început călătoria din Olanda pe un trailer. Prima oprire a făcut-o la Paris. De aici va fi independentă până la destinația finală - un oraș din sudul Spaniei. Cei care au inventat-o spun că panourile solare montate pe acoperiș generează suficientă energie pentru a-i oferi autonomie totala.

Citește și
flacari
Rulota unei familii care se întorcea din vacanţă s-a făcut scrum în Târgu Jiu

Tijn Ter Horst, student la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven: "Capacitatea totală a bateriei este de 60 de kilowați/oră și avem o suprafață solară de 17 metri pătrați și jumătate, care este destul de mare. Cam tot atât poate avea și o casă".

Studenții olandezi spun că rulota creată de ei face parte dintr-un plan de combatere a schimbărilor climatice. Dacă își va încheia misiunea fără prea multe probleme tehnice, vehiculul ar putea ajunge pe piață în următorii 5 ani, estimeaza specialiștii.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult