Modifica setarile cookie
Toate categoriile

600.000 de ruși, angajați de companiile occidentale, au intrat în șomaj după ce acestea s-au retras din Rusia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 600.000 de ruși angajați de companii occidentale au rămas fără locuri de muncă în ultimele două luni, odată cu retragerea companiilor de pe piața rusească.

Informația vine la o zi după ce președintele Vladimir Putin a declarat în fața parlamentului, că Rusia nu este afectată de sancțiunile occidentale, ba chiar economia rusă merge mai bine acum! Uniunea Europeană pregătește deja un nou pachet de sancțiuni.

Într-un discurs susținut în fața parlamentarilor Dumei de Stat, președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia a scăpat nevătămată din punct de vedere economic, după sancțiunile impuse de Occident.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Sistemul nostru bancar, moneda națională, transporturile, comerțul, economia în întregul ei au rezistat și nu s-au dezintegrat. Dimpotrivă, acum au resurse suficiente pentru a se dezvolta, pentru a lansa noi proiecte în industrie, în infrastructură, în dezvoltarea potențialului tuturor regiunilor noastre.”

Cu toate asigurările date de Putin, ministerul rus al Economiei a anunțat în urmă cu aproape o săptămână că rata anuală a inflației a ajuns la 17,7%, cel mai mare nivel în ultimii 22 de ani.

Citește și
vladimir putin, antonio guterres
Șeful ONU spune că întâlnirea sa cu Vladimir Putin a fost "foarte utilă". Cum crede că se va încheia războiul din Ucraina

Iar Uniunea Europeană pregătește un al șaselea pachet de sancțiuni. Șeful diplomației europene, Josep Borrel, spune că scopul lor nu e să distrugă complet economia Rusiei.

Josep Borrel, șeful diplomației europene: „Sancțiunile nu sunt veșnice, sunt doar un instrument de presiune pentru negocieri, pentru o încetare a focului și pentru a opri războiul. Uniunea Europeană ajută Ucraina din punct de vedere militar, dar nu vrea ca războiul să continue.”

În acest timp, experți medico-legali, criminaliști și avocați din mai multe țări au vizitat orașele ucrainene în care au avut loc masacre ale populației, pentru a aduna dovezi despre crimele de război ale rușilor.

Karim Khan, procuror Curtea Internațională de Justiție: „Nu e vreme de stat de vorbă, e vremea pentru acțiune. Legea internațională nu poate rămâne un spectator pasiv. Nu poate sta pe loc. Trebuie să se miște rapid, pentru a proteja și a-i trage la răspundere (pe vinovați n.r.)”.

Iar șefa diplomației britanice a făcut apel la aliații occidentali să trimită armament greu Ucrainei. Liz Truss a adăugat că lipsa de acțiune e o provocare mai mare decât temerile că războiul ar putea escalada.

Liz Truss, ministrul de externe britanic: „Armament greu, tancuri, avioane, să scormonim adânc în depozitele noastre, să creștem producția. Trebuie să facem toate lucrurile astea. Sancțiunile noastre au adus deja Rusia față în față cu primul faliment din ultimul secol, trebuie să mergem mai departe. Putin nu trebuie să mai aibă nicio metodă de a-și finanța îngrozitorul război.”

În ultima perioadă, mai multe state vestice au anunțat că vor trimite armament greu în Ucraina. E vorba despre tunuri autopropulsate de calibru mare, dar și transportoare blindate mai vechi. Polonia a trimis deja tancuri T-72.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult