Modifica setarile cookie
Toate categoriile

6 mineri au murit în urma prăbuşirii unei mine de aur, în Ghana

Tragedia a avut loc în sudul Ghanei, în regiunea Brong Ahafo.

 

Şase mineri şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi, sâmbătă, în urma prăbuşirii tavanului dintr-un tunel al unei mine de aur din sudul Ghana, operată de compania americană Newmont, a anunţat societatea duminică, citată de AFP.

"Confirm că şase persoane au murit. Alte două persoane au fost tratate într-o clinică (...) după tragedia care a avut loc sâmbătă'', a declarat Agbeko Azumah, purtător de cuvânt al Newmont.

Accidentul s-a produs în regiunea Brong Ahafo, situată la aproximativ 430 km de capitala Ghanei, a precizat el.

Citește și
diamant
Diamant de 910 carate, găsit într-o mină din Lesotho

''Întreaga familie Newmont este devastată de acest accident tragic, iar prioritatea noastră este să oferim asistenţă familiilor, prietenilor şi colegilor de muncă'' ai victimelor, a declarat într-un comunicat vicepreşedintele companiei în Africa, Alwyn Pretorius.

Compania a adăugat că toţi ceilalţi angajaţi aflaţi în zona în care s-a produs accidentul au fost evacuaţi, iar activitatea a fost suspendată pe perioada anchetei pentru aflarea cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment.

Newmont este unul dintre cele mai importanţi producători de aur din lume. În Ghana, compania operează două mine.

În iulie 2017, cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unei mine de aur ilegale din vestul ţării.

În 2010, cel puţin 45 de persoane au fost ucise într-un accident similar petrecut într-o mină ilegală în urma ploilor torenţiale.

Ghana este al doilea cel mai important producător de aur din Africa, după Africa de Sud, precizează sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult