Modifica setarile cookie
Toate categoriile

4.000 de români care lucrează la un abator din Germania au fost plasați în carantină

Your browser doesn't support HTML5 video.

În lume, numărul total de cazuri confirmate de Covid-19 se apropie de 10 milioane. Alarmant este că în 30 de țări sunt raportate tot mai multe cazuri noi zilnic.

În Statele Unite, situația a revenit la stadiul critic din momentul considerat vârful epidemiei. Numărul deceselor se apropie de 127.000. În Brazilia, statul federal Sao Paolo are mai multe cazuri de infectare decât au fost înregistrate în întreaga Italie - aproape 250.000.

În aceste zile, locuitorii din districtul Gotersloh stau la cozi kilometrice pentru a fi testaţi. Unii vin cu scaune de acasă ca să suporte mai uşor aşteptarea. Toţi vor certificate de sănătate care să le permită să plece în vacanţă cât mai curând.

Pe de altă parte, echipe formate din 5 poliţişti şi un angajat al primăriei verifica dacă angajaţii abatorului respectă carantina. Toţi cei 4.000 de români care lucrează la Tonnies, precum şi familiile lor, au fost plasaţi în carantină.

Christine Lang, șefa centrului pentru coordonarea măsurilor de carantină: "Am primit liste cu adrese de la abatorul Tonnies, dar am ajuns la concluzia că datele nu sunt chiar corecte şi complete. Încercam să stabilim cine e e prezent la adresa, dacă angajaţii companiei respecta carantina. În al doilea rând, îi întrebăm pe oameni dacă sunt bine, dacă au nevoie de alimente, produse de igienă, scutece ori medicamente." Şi în Italia, autorităţile au instituit o zonă roşie pentru a izola o comunitate instalată în clădiri abandonate din Montdragone. 49 de locuitori au fost depistaţi cu noul coronavirus. Potrivit Ministerului roman de Externe, în clădirile respective trăiesc şi cel puţin 14 cetăţeni romani.

Citește și
coronavirus
Impactul major al COVID-19 asupra economiei. Deficitul bugetar a ajuns la 3,59% din PIB

Joi seară, un grup de bulgari a încercat să îndepărteze gardurile şi să iasă din carantină, dar a intervenit poliţia.

Peste Ocean, trei dintre cele mai populate state federale americane, California, Texas şi Florida sunt lovite din plin de un nou val al pandemiei. Medicii şi oficialii spun că la fel se întâmplă la New York în primăvară.

Texas-ul - unul dintre primele state care s-au redeschis - a sistat măsurile de relaxare, după un nou val de infectări şi internări. La Houston, sunt atât de mulţi bolnavi încât la spitalul de copii sunt tratați și adulții.

Dr. Peter Hotez, decanul Colegiului de Medicină Baylor College of Medicine: "Virusul se răspândeşte rapid în zonele metropolitane. Iar unele simulări pe baza modelelor matematice indică o amploare a infectărilor greu de imaginat."

Un poliţist din Dallas, tatăl a cinci copii, este internat de 82 de zile. Mai mult de o lună a fost ventilat mecanic.

Vicente Remediz, polițit: "Luaţi în serios boala aceasta, Covid-19. Aş fi vrut să n-o am, să nu aflu că există... Dar, vă spun tuturor: Luaţi-o în serios!"

În Florida, 5.000 de cazuri noi s-au adăugat doar ieri unui bilanţ care deja înroşise harta. Şi acolo, autorităţile locale au oprit planul de redeschidere.

În sudul continentului, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro şi-a călcat pe inimă, a început să poarte mască şi a oferit un rar moment de reculegere, pentru victimele pandemiei de Covid.

Bolsonaro - cel care numea COVID 19 "un fel de gripă" şi respingea măsurile de izolare luate în alte ţări - a recunoscut că s-ar putea să fi avut şi el virusul. După Statele Unite, Brazilia are cele mai multe cazuri depistate - a trecut de 2 milioane 200.000. 55.000 de decese s-au înregistrat în statul sud-american.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult