Modifica setarile cookie
Toate categoriile

38 de copii au fost uciși, iar 20 au rămas orfani în masacrul comis de Hamas în Israel în 7 octombrie. Alți 42 au fost răpiți

38 de copii au fost uciși, iar 20 au rămas orfani în urma masacrului comis de gruparea teroristă Hamas în Israel în ziua de 7 octombrie 2023.  

Potrivit datelor publicate de Consiliul Național Israelian al Copilului, citate de Times of Israel, trei dintre acești copii uciși aveau sub trei ani, iar patru aveau între 3 și 6 ani.

În plus, alți 42 de copii au fost răpiți în Fâșia Gaza de către Hamas și alte organizații teroriste, nouă dintre ei având vârsta sub cinci ani și nouă dintre ei având peste 18 ani.

Patruzeci dintre ei au fost eliberați în timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie 2023.

Doi dintre copiii răpiți la 7 octombrie - Kfir și Ariel Bibas - sunt încă în Gaza.

Citește și
Hunter Schafer
O celebră actriţă din „Euphoria” a fost arestată în timp ce demonstra împotriva războiului dintre Israel și gruparea Hamas

Cincisprezece dintre copiii care au fost ținuți ostatici în Gaza au în continuare un părinte rămas în captivitate în Fâșia Gaza.

În plus, 20 de copii au rămas orfani și 96 au pierdut un părinte, precizează organizația.

Șefa Consiliului Național Israelian al Copilului, Vered Windman, a declarat că acestea sunt cifre pe care "mintea nu le poate digera și sufletul nu le poate suporta".

"Situația copiilor din Israel în primele luni ale războiului arată în mare măsură că statul nu a trecut testul de privind protecția lor", spune ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult