Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou ghid gratuit pentru prosumatorii din România. ”Am observat că există niște probleme”

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a lansat un nou ghid gratuit pentru prosumatori. Potrivit Ministerului Mediului, numărul persoanelor din țara noastră care folosesc energie regenerabilă ar putea ajunge la 236.000 până la sfârșitul anului 2025 și la 350.000 până în 2030.  

Am ajuns acum la peste 120.000 de prosumatori în România, în comparație cu 2019, când erau doar câteva mii.

Claudiu Butacu și Victor Gavrilă, de la Asociația EfdeN, sunt cei care au creat acest nou ghid pentru prosumatori, un ghid gratuit pe care îl puteți accesa și voi, pe efden.org.

”Sute de prosumatori în 2019, astăzi prosumatori care au fîăcut fie investiții proprii, fie cu bani de la stat – 45% dintre ei au luat bani de la stat – și am observat că există niște probleme pe care le întâmpină cei care au devenit sau vor să devină prosumatori”, a declarat Claudiu.

Ghidul arată care sunt ”așteptările și nemulțumurile care pot apărea”

”Împărțim acest ghid atât pentru actualii prosumatori, care caută să-și eficientizeze consumul, pentru că media anuală este de 30% se folosește în producție, restul se duce în rețea, însă se primește doar o treime din valoarea acesteia. Dar și pentru cei care își doresc să devină, să știe mai bine contextul actual, care sunt așteptările și nemulțumirile care ar putea apărea”, spune și Victor.

Citește și
Electric
Românii care vor trebui să își instaleze al doilea contor pentru electricitate. Costul este uriaș

Informațiile complete pot fi aflate din video-ul atașat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult