Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un fost inginer Google, condamnat la 18 luni de închisoare pentru furt de secrete comerciale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anthony Levandowski, un fost inginer de la divizia „Google” pentru maşini fără pilot, a fost condamnat la 18 luni închisoare pentru furt de secrete comerciale.

Asta, la scurt timp după ce a trecut la compania rivală, Uber, care dezvoltă la rândul său maşini autonome.

"Este autorul celui mai mare furt de secrete comerciale pe care l-am văzut vreodată", a declarat un judecător din San Francisco, după anunţarea verdictului.

Levandowski a încărcat în laptopul personal peste 14.000 de fişiere legate de proiectul maşinilor care se conduc singure, de la „Google”, înainte să-şi dea demisia de la companie, în ianuarie 2016.

A trecut apoi la Uber, unde a condus proiectul maşinilor robotizate, de unde a fost concediat în 2017 din cauza anchetei, care a dus la procesul încheiat acum cu verdictul "vinovat".

Citește și
Clienți la terasă
Patronii vor să deschidă restaurantele, Guvernul se opune. „Industria restaurantelor și a hotelurilor este aproape de ATI”

În martie, Anthony Levandowski a cerut declararea falimentului personal, pentru că datorează 179 de milioane de dolari, reprezentând acţiuni către „Alphabet”, compania-mamă a „Google”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult