Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un cunoscut vlogger din Rusia, suspectat că a trimis Ucrainei informații secrete despre Moscova. Câți ani de închisoare riscă

Un cunoscut explorator urban și YouTuber din Rusia este suspectat că a trimis Ucrainei informații secrete despre metroul din Moscova.

Cetățeanul rus, Andrei Pyzh, a fost arestat în august sub acuzația de divulgare a secretelor de stat, transmite The Moscow Times.

Pyzh a încărcat sute de videoclipuri pe YouTube cu explorările sale în buncărele abandonate.

„El a fost acuzat că a transmis Ucrainei date referitoare la liniile de metrou din Moscova”, precizează o agenție de presă.

El este suspectat și de faptul că ar colecta informații legate de „Metro-2”, un presupus sistem secret de metrou subteran, însă autoritățile nu au confirmat, dar nici infirmat existența acestui sistem.

Autoritățile au confiscat informațiile de pe un dispozitiv USB pe care Pyzh l-ar fi luat cu el în Ucraina, potrivit avocatului său, Alexei Khalzov.

Citește și
BRomania
Interviu cu BRomania. Teoriile conspirației cu Covid-19: ”Oamenii erau proști și înainte”

„Nu a vrut să-l vândă. El a vrut să-l folosească din motive personale ca parte a vlog-ului său, pentru a realiza un videoclip nou”, a mai transmis Khalzov.

Dacă Pyzh este găsit vinovat, riscă să-și petreacă între trei și opt ani în închisoare. De asemenea, tânărul nu a recunoscut că ar fi vinovat.

Potrivit unei surse a agenției de presă, acesta ar fi fost supravegheat de către autorități de mult timp, informațiile obținute în prezent fiind examinate de experți pentru a afla dacă conțin secrete de stat.

Autoritățile ruse au acuzat de-a lungul timpului mai multe persoane, inclusiv jurnaliști și oameni de știință, că au dezvăluit secrete de stat în ultimii ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult