Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil a murit după ce a jucat timp mai multe ore un joc pe telefonul mobil

Presa egipteană a anunțat că un copil de 12 ani a murit după ce a jucat ore întregi un joc video pe telefon și a făcut un atac de cord.

Conform sursei citate, copilul a fost dus la spitalul Al-Salam din Port Said cu o ambulanță, însă departamentul de urgență de la Direcția de Sănătate a anunțat că băiatul a murit înainte de a ajunge la spital.

Părinții lui au spus că i-au găsit telefonul mobil lângă el, cu jocul PUBG (PlayerUnknown's Battlegrounds) care încă mergea.

După moartea copilului, Centrul Al-Azhar a lansat un avertisment, explicând că, deși jocul pare simplu la prima vedere, folosește metode psihologice complexe pentru a încuraja dependența și violența. Jocul îi atrage pe cei dornici de aventură, deoarece exploatează partea competitivă, deoarece doar cei mai puternici jucători supraviețuiesc, au spus cei de la Al-Azhar.

Centrul a avertizat cu privire la pericolul pe care îl reprezintă jocurile de acest tip și a făcut apel la profesori să anunțe publicul cu privire la această problemă.

Citește și
Florin Talpeş
Interviu cu Florin Talpeș, unul dintre cei mai bogați români. Cât valorează acum Bitdefender

Sfaturile Al-Azhar către părinți se referă la: monitorizarea copiilor 24 de ore din 24, verificarea aplicațiilor pe care le folosesc, limitarea timpului petrecut cu telefoanele și încurajarea altor activități, cum ar fi sportul și studiul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult