Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școlile în care elevii sunt obligați să poarte uniforme ”smart”. Părinții primesc alerte

Școlile din sudul Chinei forțează elevii să poarte niște uniforme care au implementate un cip computerizat care monitorizează locul în care se află și declanșează alarma dacă chiulesc de la ore.

Potrivit The Telegraph, care citează publicația oficială a statului chinez The Global Times, mai mult de 10 școli din Guizhou și din provincia învecinată Guangxi le cer elevilor să poarte aceste ”uniforme inteligente”.

Două cipuri sunt cusute în zona umerilor acestor uniforme și sunt rezistente la aproximativ 500 de splălări, precum și la temperaturi de 150 de grade Celsius, potrivit companiei de tehngologie Guizhou Guanyu - cea care produce aceste gadgeturi.

Pe site-ul companiei se arată că această firmă a fost înființată ca răspuns la apelul Partidului Comunist Chinez de creare a unor ”campusuri smart”.

Uniformele permit profesorilor și părinților să vadă exact unde sunt elevii și când se mișcă ei, primind alerte atunci când nu sunt prezenți la lecții.

Citește și
Un panda uriaș mănâncă bambus
Ursul panda Bei Bei, împrumutat americanilor de China, se va întoarce acasă

De asemenea, scanerele faciale de la școli se sincronizează cu cipurile elevilor, astfel că orice încercare de a schimba jachetele inteligente va fi sortită eșecului, pentru că nu se va potrivi cu chipul adevăratului proprietar.

Potrivit Epoch Times, alarmele vor suna dacă un elev adoarme în clasă, iar părinții vor putea monitoriza portofelele virtuale ale copiilor lor, având posibilitatea să le încarce și să fixeze o sumă maximă de cheltuială printr-o aplicație mobilă.

Lin Zongwu, profesor la școala nr. 11 Renhuai din Guizhou, spune că prezența la cursuri s-a îmbunătățit după introducerea uniformelor inteligente. El a mai adăugat faptul că, deși uniformele continuă să adune date despre elevi chiar și după terminarea cursurilor, profesorii nu le accesează.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult