Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Societatea nu este pregătită”. Cum va schimba tehnologia lumea în câțiva ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ne trăim viața lipiţi de telefonul mobil, inteligența artificială este tot mai prezentă în companii, școli sau instituții publice, iar în trei ani, nu vom mai fi tentați să ne cumpărăm mașini.

În viitor, nici nu vom mai avea nevoie de ele. Sunt doar o parte dintre ideile prezentate la cel mai important eveniment din sud-estul Europei dedicat tehnologiei.

Aproape 200 de experţi internaționali, printre care și reprezentanți Google, Youtube, Facebook sau FBI, au urcat pe scena IceeFest: Upgrade 100, pentru a ne spune cum se va schimba lumea, în care trăim. Cea mai așteptat prezentare, a fost cea a lui Salim Ismail, co-fondatorul unei prestigioase universități, din Silicon Valley.

"Societatea nu este pregătită să trăiască aceste schimbări". Așa și-a început discursul despre tehnologie și viitor Salim Ismail, autor și co-fondator Singularity University - Singura instituție academică din lume care pregătește tineri pentru viitor, cu ajutorul unor inovații de ultimă generație. Tot ce este nou și interesant este studiat acum în Silicon Valley.

Salim Ismail, autor şi co-fondator Singularity University: ”80% din programa şcolară este despre viitor. Majoritatea universităţilor fac referire la trecut, cum a fost creat acest model, această ecuaţie. Dacă eşti un lider, trebuie să ştii cum evoluează tehnologia”.

Citește și
Targ de tehnologie la Las Vegas
Roboți umanoizi, la cel mai mare târg hi-tech din lume. Avertismentul lui Kasparov

Printre studenții lui Salim sunt și români, despre care a spus că sunt "nebuni".

Salim Ismail, autor şi co-fondator Singularity University: ”Românii sunt incredibil de creativi şi curioşi, foarte pregătiţi în zona de matematică şi ştiinţe şi foarte buni în zona de gândire critică şi logică, iar asta le oferă nişte oportunităţi incredibile. Capabilităţile de genul acesta, împreună cu tehnologiile de ultimă generaţie, pot realiza orice”.

Andreea Esca: ”A fi nebun înseamnă a avea idei extraordinare şi mai spune el în carte că dacă vii cu o idee de business care li se pare oamenilor în regulă înseamnă că vei da faliment. Trebuie să fie ceva despre care să nu crezi că poate fi făcut”.

Printre experții prezenți la eveniment s-au aflat și reprezentanți Google, Youtube și Facebook, care au vorbit despre prezența inteligenței artificiale și a telefoanelor mobile în viețile noastre. Potrivit unui studiu recent, un om își verifică telefonul de zeci de ori într-o singură zi, iar viața noastră socială se învârte în jurul smartphone-ului.

George Buhnici: ”Uită tot ce ştii! Cred că asta este cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o aici. Uită tot ce ştii şi deschide-ţi mintea pentru tot ce vine nou. Este singura soluţie pe care o mai avem. Noi oamenii suntem nişte maşinuţe, nişe maşinării, care îşi fac upgrade prea lent. Telefoanele noastre se updatează mai des, până şi maşinile. La noi se întâmplă la lent.”

Peste 4.000 de oameni, dintre care o treime din afara țării, au fost prezenți anul acesta la Icee.fest 2019: Upgrade 100.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult