Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Manuale 3D, folosite de 5.000 de profesori din România. Cum funcționează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Predarea lecțiilor la clasă s-ar putea transforma în adevărate călătorii, cu ajutorul animațiilor 3D.

Manualele viitorului sunt folosite deja de 5.000 de dascăli de la noi. Copiii pot vedea cu ajutorul ilustrațiilor, jocurilor și plimbărilor digitale cum funcționează, de exemplu, fiecare organ din corpul uman.

La polul opus, elevii de a 8-a din toată țara nu au nici macar cărțile fizice pe bănci, pentru că nu s-au încheiat contestațiile.

Interesați să afle cum se formează așezările umane, acești elevi au călătorit timp de o oră prin diferite orașe.

Lecțiile prind acum viață și sunt transformate în evenimente multimedia cu un calculator și un proiector. Ele pot fi urmărite atât de cei din clasa cât și de elevii de acasă.

Citește și
Sală de clasă dezinfectată
Elevi testați pozitiv cu Sars-Cov-2, după ce au început școala. Colegii lor stau 14 zile în izolare

Profesor: „Dacă folosesc un manual clasic pot să văd o simplă poză, folosind manualul 3D sunt elemente captivante”.

Profesor: „Acest manual poate fi folosit cu ușurință și practic acoperă toată programa școlară”.

Pe platforma digitală există 1200 de animații 3D pentru diferite materii. Elevii de acasă pot învață scrierea de mână online.

Profesor: „Un plus al acestei platforme este că o dată instalată poate funcționa și fară net, dacă nu se poate conecta școala sau elevii acasă nu e nicio problemă”.

Profesorul are libertatea de a creea și teste unice cu imagini din manual ori de pe internet la care poate adaugă un cronometru. Astfel, elevul se verifica singur.

Elev: „E un avantaj că nu ne căram cu ghiozdanul cu manuale până la școală”

Proiectul a fost realizat de editura didactică și pedagogică și de o companie de programare din Ungaria. În urma unor cursuri la care au participat peste 10 mii de profesori din toată țara au fost oferite gratuit 5.000 de licențe profesorilor pentru folosirea manualelor timp de trei luni.

Editura de stat își dorește însă să acceseze fonduri europene prin intermediul cărora să le ofere tuturor elevilor și dascălilor de la noi licențe pentru folosirea manualelor 3D.

Claudiu Saftoiu, director general editură: „E un proiect revoluționar pentru România pentru că în sistemul nostru lipește creativitatea”

În timp ce visăm cu ochii larg deschiși la viitor, elevii din clasa a 8-a, an terminal, nu au nici măcar manualele fizice pe bănci.

Sunt elevii care an de an se lovesc de lipsa manualelor încă de când erau în clasa I, atunci când s-a schimbat programa școlară.

Acum nu au 7 manuale la materiile din trunchiul comun care sunt încă în contestații, iar în total sunt 8 lipsă cu manualul la română.

Despre care însă minsiterul Educației spune că va ajunge în mâinile elevilor de pe 7 octombrie. Restul vor ajunge în clase abia peste cel puțin o lună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult