Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locuitorii și turiștii din Sibiu își vor putea plăti transportul în comun cu telefonul

Persoanele care folosesc transportul în comun în Sibiu vor putea achita, începând cu data de 12 noiembrie 2018, călătoriile cu autobuzele cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației 24pay.

Potrivit unui comunicat de presă al dezvoltatorului acestei aplicații, 24pay este un portofel electronic care pune la dispoziția călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.

Sistemul 24pay a fost pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea aplicației.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Utilizarea aplicației pentru plata transportului în comun nu presupune costuri suplimentare pentru călători, fiind necesară doar adăugarea inițială a unui card bancar Visa/Mastercard. Plățile pentru achiziția biletului sunt derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

În prima etapă, călătorii din Sibiu vor putea achiziționa doar bilete de o călătorie (în valoare de 2 lei TVA inclus), urmând a se adăuga și alte titluri de călătorie ulterior.

Citește și
ziua fara masini
Ziua în care ar putea fi interzise mașinile în București. Cui îi aparține propunerea

Titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate în toate autobuzele Tursib S.A., prin accesarea secțiunii ”Transport Public” din aplicația 24pay și scanarea codului QR sau, dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, prin apropierea de eticheta cu simbolul NFC. După confirmarea tranzacției, titlul de călătorie achiziționat va fi disponibil în secțiunea Bilete pentru control.

Aplicația 24pay este disponibilă și în limba engleză, pentru a veni în întampinarea turiștilor. De asemenea, afișele cu codurile QR și tag-urile NFC din autobuzele din Sibiu sunt realizate atât în română, cât și în engleză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult