Jocul săptămânii este produs în România. Bus Driving Sim 22, sau cum să conduci un autobuz într-un oraș aglomerat
Your browser doesn't support HTML5 video.
Bus Driving Sim 22 este un simulator în care conducem autobuze. Pare banal, dar astfel de jocuri adună o comunitate mare. E un produs marca Ovilex, de altfel foarte cunoscuți pentru titlurile de pe mobil, care vin cu primul joc pe Steam.
Bus Driving Sim este un joc încă nelansat oficial, dar este disponibil într-o variantă Early Acces. Primim acces la câteva autobuze și orașe în care conducem.
Și nu conducem fără scop.
Momentan avem trei țări disponibile, Brazilia, Germania și Statele Unite ale Americii. Fiecare cu două zone - urbie sau suburbie. La rândul lor, fiecare zonă are șapte linii pe care putem merge.
În modul carieră, deblocăm rutele după ce terminăm pe precedenta. Și-n funcție de cât de bine mergem și primim și niște Xperience, cu care putem debloca noi autobuze, mai performante.
Disciplina este și ea punctată extra. Trebuie să fim atenți să nu întârziem. Avem un cronometru care trebuie respectat. Să folosim corect semnalizarea, să respectăm semnele de circulație și limita de viteză. Și trebuie să respectăm și pasagerii. Adică să nu-i plimbăm ca pe niște saci de cartofi, scuzați expresia.
Jocul costă 20 de dolari prin Steam și funcționează bine pe Windows și MacOS.
Grafica este ok. Îmi place atenția la detalii pentru autobuze. Adică e la nivelul Euro Truck Simulator. Orașele arată ok, doar oamenii sunt puși cu copy paste...
Ce-mi displace, parțial e cum se simt autobuzele... Îmi e greu să le controlez la viteză mare din tastatură. Ajung să mă plimb dintr-o parte în alta ca și cum aș fi amețit. După un timp m-am obișnuit... și cu siguranță în versiunea finală a jocului acest aspect va fi rezolvat. Plus că Bus Driving Sim22 poate fi jucat și cu un controller de consolă ori volan.
De-ndată ce iese din Early Access, jocul va primi noi autobuze, electrice, moduri de vreme ori rute speciale, grafică îmbunătățită și posibilitatea ca cei din comunitate să aducă moduri de joc. Oh, și merge și multiplayer...