Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Interdicția impusă de Twitter în întreaga lume. Ce nu au voie să facă utilizatorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Twitter va interzice toate reclamele politice pe platfoma sa, pe fondul presiunilor la care sunt supuse reţelele de socializare de a bloca tentativele de influenţare a alegerilor prin intermediul informaţiilor false.

Twitter a anunțat că va interzice reclamele politice începând cu data de 22 noiembrie.

”Am luat decizia de a opri toată publicitatea politică pe Twitter, la nivel global. Credem că răspândirea mesajelor politice trebuie câştigate, nu cumpărate”, afirmă într-un comunicat directorul general al Twitter, Jack Dorsey, notează News.ro.

Companiile de media socială, inclusiv Facebook, concurenta Twitter, sunt supuse unor presiuni tot mai mari pentru a opri difuzarea reclamelor care răspândesc informaţii inexacte.

Facebook nu va interzice reclama politică

 

Citește și
cambridge analytica
"Amendă uriaşă" primită de Facebook. În câte minute câştigă de fapt compania această sumă

Facebook s-a angajat să ia măsuri pentru a combate dezinformările pe platforma sa, după ce propaganda rusă pe platforma sa înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2016 ar fi influenţat rezultatul ascrutinului câştigat de Donald Trump.

Dar Facebook a luat decizia de a nu verifica veridicitatea reclamelor publicate de politicieni, ci doar pe aceea a reclamelor platformelor politice, provocând nemulţumirea candidaţilor democraţi în alegerile prezidenşiale din 2020, cum ar fi fostul vicepreşedinte Joe Biden şi senatoarea Elizabeth Warren.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat decizia companiei, afirmând că nu vrea să îngrădească discursul politic.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult