Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Industria conductorilor, de care depind toate electronicele noastre, afectată grav de războiul din Ucraina

Your browser doesn't support HTML5 video.

Criza chip-urilor continuă și anul acesta. Din această cauză, în foarte multe industrii vor exista întârzieri la livrarea produselor.  

Alți producători vor limita din funcții doar ca să aibă ce să vândă, se întâmplă deja pentru autoturisme. Mai multe aflăm la iLikeIT.

Pare complicat, dar o să explic pe înțelesul tuturor. Așa arată un conductor- toate electronicele și electrocasnicele noastre de acasă au astfel de semiconductori, plăci cu circuite integrate.

Aceste plăci sunt folosite pentru stocarea diferitelor programe – de exemplu, pentru mașina de spălat, să știe când să treacă la următorul program sau inclusiv fierbătorul de apă, ca să știe când să oprească procesul de încălzire.

Din cauza pandemiei, când a izbucnit în 2020, foarte multe fabrici s-au închis și toate comenzie pe care trebuiau să le livreze au fost oprite, au existat întârzieri foarte mari și tot atunci, din cauza pandemiei, foarte mulți dintre noi am ajuns să lucrăm de acasă.

Citește și
Andrei Radu
ePlan. Despre e-commerce în pandemie, dar și despre un business de succes cu Mircea Stan

A fost nevoie de noi laptopuri, noi produse, iar atunci cererea de asemenea semiconductori, care fac parte din produsele noastre, a crescut și mai mult, iar foarte multe cereri nu au putut fi onorate.

Industrii afectate și livrări întârziate sau incomplete

Când credeam că lucrurile își mai revin cât de cât în 2022, conflictul dintre Rusia și Ucraina o să întârzie și mai mult lucrurile, pentru că Ucraina livrează mai mult de 50% din necesarul de neon, care este folosit pentru procesarea semiconductorilor în fabrică.

Procesul de fabricație durează foarte mult- undeva la vreo 8 săptămâni, sunt fabrici speciale, iar investițiile în noi fabrici sunt foarte mari.

Sunt anumite industrii care sunt deja afectate, știm deja la producătorii de plăci video, foarte multe produse electronice sau electrocasnice s-au scumpit sau se găsesc cu întârziere, iar pe anumite modele de autoturisme nu se mai găsesc anumite funcții.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult