Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. România, pe ultimul loc la reciclarea electronicelor. Ce putem face cu telefoanele

Your browser doesn't support HTML5 video.

România este, din păcate, pe ultimul loc, la nivel european, atunci când vine vorba despre reciclarea aparatelor electrice și electronice.

Oamenii se despart cu greu de dispozitivele de care nu mai au nevoie, în special de telefoanele mobile, care pot fi reciclate în proporție de 90 la sută.

”Conform unui studiu, în casele românilor se găsesc cam 22 de milioane de telefoane mobile vechi, deci mai mult decât populația țării, pentru că, fiind mici, este ușor să le depozităm într-un sertar, cu gândul că s-ar putea să le mai folosim, să mai avem nevoie de ele.” - a declarat Roxana Puia, reprezentant al Asociației Environ, la iLikeIT.

Ce putem face când vrem să scăpăm de aceste dispozitive?

”Le putem duce în centrele de colectare. Acestea sunt amenajate în primul rând la comercianții de telefoane, la furnizorii de telefonie mobilă. În magazinele acestora există niște cutii special amenajate pentru preluarea telefoanelor vechi, gratuit, fără obligația de a prelua un telefon la schimb pentru oferirea acestui serviciu.” - mai spune Roxana.

Citește și
Jocul săptămânii, un clasic la 9,50 lei. Play Frontiers: Tower Defense
iLikeIT. Jocul săptămânii, un clasic la 9,50 lei. Play Frontiers: Tower Defense

De asemenea, există mai multe asociații care se ocupă cu reciclarea dispozitivelor electronice, cei care de pe site-ul undereciclam.ro.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult