Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ILikeIT. Cum să-ți alegi scaunul potrivit pentru copilul tău, în mașină. Se poate testa gratuit la impact

Your browser doesn't support HTML5 video.

Accidentele rutiere sunt principala cauză a decesului în rândul copiilor cu vârste cuprinse intre 5 și 14 ani, potrivit unui studiu realizat la nivel mondial.

 

Mulți își pierd viața pentru că, deseori, adulții nu respectă regulile atunci când pleacă la drum cu cei mici. În cazul unui accident, 85% dintre copii scapă nevătămați dacă sunt transportați în scaune speciale.

Despre siguranța auto a copiilor, aflam mai multe de la Iulia si invitata ei, Roxana Șotreanu.

Roxana Șotreanu, cofondator Siguranța auto pentru copii: „Am adus trei categorii de scaune auto pentru copii, primul este o scoică auto care se recomandă cât mai mult a fi folosită din primul an de viață al bebelușului. Api avem un alt scaun auto pe care îl folosim până aproximativ la vârsta de patru ani, mai corect spus 105 cm 18 kilograme, acest scaun are o serie de elemente de siguranță, piciorul anti-recul, bara anti rebound, protecția laterală de impact pe care avem grijă să o deschidem de fiecare dată când călătorim cu bebelușul pe aceeași parte cu portiera mașinii, scaunul este dotat pe ambele părți cu protecții laterale de impact care au rolul de a absorbi 25% din forțele exercitate în timpul impactului, de asemenea, mai multe poziții de înclinare, o funcție de rotire care se activează printr-un singur click. Ergonomie, spunem noi în centrele de siguranță, pentru că această formă nu este importantă doar pentru coloana în formare a copiilor dar și pentru respirația lor”

Iulia Ionescu: Voi testați astfel de scaune, scoici auto, în centrele voastre, părinții vă pot contacta fie prin intermediul sitului, vostru fie prin rețelele sociale și pot veni oricând să testeze scaunele pe care vor să le cumpere, absolut gratuit.

Roxana Șotreanu: „Avem un centru în București, pe Splaiul Unirii 47, și un centru în Constanța, pe Bulevardul Mamaia 213. În cadrul centrelor noastre se fac testări gratuite astfel ca scaunul să fie adecvat copilului, mașinii, și foarte important este să fie testat la impact.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult