Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Cum funcţionează magazinele online de droguri, viruşi şi date furate din DarkNet

Your browser doesn't support HTML5 video.

George Buhnici ne vorbește la iLikeIT despre una dintre cele mai importante capturi făcute de polițiști pe internet. Este vorba despre o piață ilegală care funcționa pe Dark Net, cu peste un milion de conturi înregistrate.

Aceste pieţe subterane ale Internetului permit cumpărarea de droguri, date personale, date de pe carduri furate, documente falsificate şi chiar programe malware. Platforma avea peste 1,15 milioane de conturi de clienţi şi peste 5.400 de vânzători înregistraţi, a precizat parchetul federal german.

Platforma 'Wall Street Market', închisă acum câteva zile de FBI şi de autorităţile germane, era lider de piaţă. Din platformă dispăruseră recent peste 11 milioane de euro, în bitcoin, din banii clienţilor – bani pe care administratorii site-ului îi transferau în propriile lor conturi.

Cum funcţiona 'Wall Street Market'? Cumpărătorii puneau banii într-un cont de pe site şi abia apoi li se livra comanda. Cele mai multe cumpărături erau cele de droguri, iar majoritatea vânzătorilor, hackeri sau interlopi.

Însă închiderea 'Wall Street Market' nu înseamnă sfârşitul acestui gen de comerţ. Între timp, a apărut un nou lider al pieţei – “Silk Road 2.0”.

Citește și
secret service
Operațiune Secret Service în România. 15 români, acuzați de fraude cu criptomonede

Cei care comandă de pe astfel de site-uri riscă însă dosar penal, dat fiind că e vorba în general de produse ilegale, fie că sunt droguri de mare risc sau date proventie din furturi ori fraude.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult